Ziua de încasare a salariilor pentru luna februarie a fost depăşită, în unele şcoli, cu o săptămână sau chiar două.
Profesorii botoşăneni au refuzat, de asemenea, semnarea unui protocol prin care autorităţile locale se angajează să li se achite câte 500 de lei din cuantumul salariului, iar diferenţa să fie primită odată cu salariul aferent lunii martie.
Cadrele didactice din Botoşani susţin că nu vor intra la ore până când nu le va fi virat integral salariul.
Protestul profesorilor botoşăneni nu s-a limitat doar la a sta în cancelarie, ci aceştia au ieşit, începând de luni, în fiecare zi , în faţa Palatului Administrativ din Botoşani, unde au protestat timp de câte aproximativ două ore.
Liderii sindicatelor din învăţământul botoşănean au solicitat, joi, autorizarea mitingului de protest, astfel încât să nu mai fie nevoiţi să meargă, în cerc, prin faţa Prefecturii, pentru a nu fi amendaţi de jandarmi.
Aproximativ două sute de profesori se aflau la ora transmiterii acestei ştiri în faţa Prefecturii şi a Primăriei Botoşani, protestând pentru că nu şi-au primit salariile.
Potrivit liderului Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, Liviu Axinte, nimeni nu a renunţat la protest.
Printre unităţile de învăţământ în care este grevă se numără: Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Colegiul „A.T. Laurian”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Şcoala Generală nr. 11, din municipiul Botoşani şi Colegiul „Grigore Ghica” şi Grupul Şcolar „Regina Maria” din Dorohoi.