Bacteria E.Coli, găsită la membrii familiei fetiţei cu sindrom hemolitic uremic, internată la Bucureşti şi la persoana care le furniza laptele

Trei din cele patru probe coprobacteriologice recoltate de Direcţia de Sănătate Publică Argeş de la membrii familiei fetiţei diagnosticate cu sindrom hemolitic uremic şi de la cea care le furniza lapte au rezultat pozitive la E.Coli verotoxină.

Urmărește
3178 afișări
Imaginea articolului Bacteria E.Coli, găsită la membrii familiei fetiţei cu sindrom hemolitic uremic, internată la Bucureşti şi la persoana care le furniza laptele

Bacteria E.Coli, găsită la membrii familiei fetiţei cu sindrom hemolitic uremic şi la persoana care le furniza laptele (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Directorul DSP Argeş, Sorina Hon­­­­ţaru, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Institutul Can­­tacuzino a transmis rezultatele analizelor coprobacteriologice prelevate de DSP Argeş în ca­zul fetiţei de un an şi 8 luni cu sindrom hemolitic uremic (SHU).

Astfel, din cele patru pro­be prelevate de la membrii familiei copilului şi de la familia care le furniza laptele, trei au rezultat pozitive la E.Coli verotoxină.

După aflarea rezultatelor, reprezentanţii DSP Argeş au a­nun­ţat Mi­­nis­­terul Să­nătăţii şi DSVSA Argeş, astfel ancheta epidemiologică va fi extinsă.

Reprezentanţii DSVSA Argeş au recoltat şi ei probe de iaurt natural ecologic din frigiderul familiei din Piteşti, probe de lapte fiert din frigider, lapte crud achiziţionat de la o familie din Topoloveni de tatăl micuţei, de unde se aprovizionau şi înainte ca fetiţa să se îmbolnăvească, precum şi probe de apă de la robinet din Piteşti şi gospodăria din Topoloveni, apă de la un izvor public din Piteşti, de unde familia se aproviziona pentru spălarea zarzavaturilor care erau flosite în alimentaţie.

Toate aceste probe recoltate au fost trimise la Bucureşti la Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV), iar rezultatele au rezultat negative.

Fetiţa de un an şi 8 luni a fost transferată vineri, 13 mai, la Bucureşti, după ce a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, unde nu a stat mai mult de o oră. "Debutul a fost undeva pe data de 11 mai şi prezentarea la Pediatrie pe 13, când a şi fost transferată la Bucureşti. Prezenta scaune diareice. S-a înmulţit numărul scaunelor şi la prezentarea la Spitalul de Pediatrie copilul avea şi deshidratare", declara directorul adjunct al DSP Argeş, Adrian Stoica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici