Băeşu (ANRP): Nimeni nu îl verifică pe Iohannis. Se verifică ANRP şi banii daţi în 2010

Preşedintele ANRP, George Băeşu, spune despre acţiunea Corpului de Control al premierului, generată de informaţii privind acordarea de despăgubiri în favoarea unei cesionar pentru imobile situate inclusiv în Sibiu, că nimeni nu îl verifică pe Klaus Iohannis, ci pe ANRP şi banii daţi "în 2010".

Urmărește
828 afișări
Imaginea articolului Băeşu (ANRP): Nimeni nu îl verifică pe Iohannis. Se verifică ANRP şi banii daţi în 2010

Klaus Iohannis (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Cluj, dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, este vizat în acţiunea Corpului de Control al premierului, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţii (ANRP), George Băeşu, a spus că la ANRP dosarele de despăgubiri "au venit ori cu dispoziţia primarului, ori cu dispoziţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sună într-un fel Sibiu, când primarul din Sibiu este contracandidatul premierului. ANRP, în acest moment, e un grăunte pe lângă nevoia de control din România în materie de retrocedări. Oamenii de la Sibiu, unii au spus că «de ce s-a dat centrul oraşului nostru»? Nu l-a dat nici Guvernul Năstase, nici Guvernul Ponta, e dat din 2005 până în 2012 pe legea cu restitutio in integrum. La Sibiu, şi în alte părţi, se fac verificări, nu imobile, ci altceva. Noi vorbim de dosare, prin care s-au făcut bani fără drept. La ANRP, dosarele au venit ori cu dispoziţia primarului, ori cu dispoziţia Comisiei Judeţene de Fond Funciar. Titlurile de despăgubire s-au dat în 2010, nimeni nu îl verifică pe domnul Iohannis, este verificată ANRP şi banii care s-au dat în 2010, când verifici dosare din 2010 constaţi de ce s-au făcut, cine a propus aici", a spus Băeşu.

Acesta a spus că la nivelul ANRP s-a încercat să se atragă atenţia asupra faptului că multe persoane au încasat zeci de milioane de euro în urma primirii unor despăgubiri, fără a avea vreun drept în dosarele de retrocedare.

"La Sibiu e vorba de un cesionar, care are 20 de milioane de euro făcute, două sau trei dosare de la Sibiu, un dosar de la Bucureşti, şi se uită lumea din ce a făcut ăla 20 de milioane de euro, şi când te uiţi în dosar, s-ar putea să constaţi că e un dosar pe care tu, la ANRP, i-ai spus să îşi ia dosarul înapoi la primărie că nu e bun, şi a venit dosarul că e bun, l-a aprobat Crenguţa Dumitrean (fost preşedinte ANRP - n.r.), deşi un consilier a spus că nu e bun. Şi nu e normal să verificăm lucrurile astea?", a mai spus preşedintele ANRP.

George Băeşu a participat, miercuri, la Prefectura Cluj, la o întâlnire cu cetăţenii din judeţul Cluj pe tema problemelor întâmpinate în dosarele de despăgubiri.

Corpul de Control al premierului derulează, din această săptămână, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), generată de informaţii privind acordarea unor despăgubiri în favoarea unei cesionar, pentru imobile situate inclusiv în Sibiu.

"Corpul de control al primului-ministru desfăşoară, începând cu 3 noiembrie 2014, o acţiune de control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. La baza acţiunii de control au stat informaţii transmise de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor care se referă la activitatea proprie a acestei entităţi cu privire la acordarea unor despăgubiri că măsuri reparatorii, în favoarea unui cesionar, pentru imobile situate pe raza mai multor unităţi administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Sibiu", se arată într-un comunicat transmis de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici