Balerina Isabel Ioniţă - viitorul dansului românesc

Isabel Ioniţă, o tânără dansatoare de doar 13 ani, s-a alăturat recent campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României” cu o poveste care emană talent, pasiune şi dedicare, tânăra fiind deja o figură remarcabilă în lumea dansului, moştenind harul artistic de la mama sa, balerina şi coregrafa Oana Ioniţă (fostă la Cronica Cârcotaşilor).

Urmărește
2981 afișări
Imaginea articolului Balerina Isabel Ioniţă - viitorul dansului românesc

Isabel Ioniţă practică dansul încă de la vârsta de un an, petrecându-şi copilăria în sala de balet, sub îndrumarea atentă a mamei sale. Oana Ioniţă, cunoscută pentru cariera sa de succes în balet şi coregrafie, a fost nu doar o mamă, ci şi o mentoră devotată, ghidându-şi fiica pas cu pas pe drumul către excelenţă.

Isabel studiază la Şcoala Generală nr. 311 din Bucureşti, în clasa a VI-a, fiind o elevă exemplară, care a obţinut burse atât pentru rezultatele academice (media peste 9,50), cât şi pentru performanţele artistice. Încă de mică, Isabel a demonstrat o determinare ieşită din comun, petrecând ore întregi în sala de balet şi perfecţionându-şi tehnica.

În ciuda vârstei fragede, Isabel a preluat deja o clasă de balerine, corectând coregrafiile colegelor sale pentru competiţii. Aceasta este o dovadă clară a maturităţii şi a talentului său excepţional, dar şi a dorinţei sale de a contribui la dezvoltarea celorlalţi, reflectând valorile campaniei „100 de tineri pentru dezvoltarea României”.

Eforturile şi talentul tinerei Isabel nu au trecut neobservate. În această vară, a câştigat o bursă de studiu la prestigioasa Academie de Balet din München, oferită chiar de directorul instituţiei germane. De asemenea, Isabel a obţinut burse la Barcelona Dance Center, demonstrând versatilitatea şi capacitatea sa de a se adapta la diferite stiluri şi tehnici de dans.

Cu sprijinul financiar al mamei sale, Isabel va studia la toate cele trei academii, câte o săptămână, pentru a învăţa şi a-şi diversifica cunoştinţele coregrafice.

Isabel a participat recent la finala mondială Dance World Cup de la Praga, unde a concurat la secţiunile de balet, dans contemporan şi jazz, atât cu solo-uri cât şi cu duete. În cadrul competiţiei internaţionale a obţinut locul I - Solo, Dans Contemporan Children „La Llorona” şi locul III - Solo, Balet Non-Repertoire cu dansul „Carmen”. Performanţele sale remarcabile au impresionat juriul şi publicul deopotrivă.

În noiembrie, va reprezenta România la finala mondială de Performing Arts de la Novi Sad, ca parte a delegaţiei Federaţiei de Dans Sportiv.
După Tabara de Vară pe care o organizează Oana Ioniţă la Alba Iulia, care reuneşte balerini şi dansatori din toată ţara, Isabel va participa la cursul de vară de la Bolşoi - cea mai cunoscută şcoală de balet din lume care a „fabricat” cei mai reprezentativi balerini ai lumii.

Isabel Ioniţă nu este doar o recunoaştere a talentului său, ci şi o dovadă că pasiunea şi munca asiduă pot deschide porţi către oportunităţi extraordinare. Isabel nu este doar o promisiune pentru viitorul dansului românesc, ci şi un model pentru toţi tinerii care visează să-şi transforme pasiunea în performanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici