- Home
- Social
- PLOIEŞTI, (05.05.2017, 14:48)
- Laura Petrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video FOTO Investiţii degeaba. Bănci montate pe marginea unui drum judeţean pe unde nu trece nimeni
Primăria din Berceni (Prahova) a plătit aproximativ 83.000 de lei, pentru a monta coşuri de gunoi personalizate, pubele pe roţi şi bănci pe marginea unui drum judeţean care nu are trotuar şi pe care rar trec pietonii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
1175 afișări
Constantin Panait, viceprimarul comunei Berceni, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că, prin hotărâre de Consiliul local s-au achiziţionat 200 de coşuri gunoi şi 5 pubele, mari, pe roţi, costul investiţiei fiind de aproximativ 83.000 de lei. Pe lângă aceastea au fost achiziţionate şi 17 bănci, costul uneia fiind de 380 de lei, fără TVA.
„Un coş de gunoi costă 450 de lei, fără TVA, o bancă a costat 380 de lei, fără TVA, şi pubelele, 1.250 fără TVA. A fost investiţia aprobată prin Consiliul Local. Am avut un caiet de sarcini, am făcut licitaţie pe SEAP, a câştigat o societate şi am făcut achiziţia. Considerăm că este un lucru bun pentru comuna Berceni să avem o comună curată”, a declarat Constantin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Potrivit acestuia, un coş de gunoi a costat 450 de lei, fără TVA, pentru că este din metal şi este personalizat. Coşurile au fost deja amplasate în special în centrul comunei, dar şi pe străzi laterale.
Cinci bănci au fost montate pe marginea unui drum judeţean, aproape de intrarea în Berceni. Această arteră este folosită în general de biciclişti şi şoferi, pietonii fiind zăriţi destul de rar.
Mai mult, vegetaţia din zonă aproape că depăseşte în înălţime băncile respective.
„Cinci bănci sunt puse acolo. În ultima perioadă vegetaţia a crescut foarte repede, nu am apucat să o tundem la timp. De obicei zona este curată, drumul este circulat. Şi pe jos, şi cu bicicletele, şi cu maşinile. Avem în proiect acolo pentru realizarea unui trotuar şi iluminat şi cu băncuţe mai dese, astea le-am pus pentru a se odihni cei care trec pe acolo, şi facem şi o pistă de bicicletă, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Prahova”, a mai spus Constantin Panait.
Viceprimarul admite că în localitate lipseşte canalizarea, dar a declarat că se va rezolva şi această problemă.
Oamenii din Berceni sunt de părere că băncile de pe marginea drumului ar fi trebuit puse în altă parte, dar despre coşurile de gunoi spun că spun „frumoase şi utile”.
„Coşurile sunt foarte frumoase şi sperăm că şi utile. Deocamdată nu a trecut mult tip de când au fost puse şi să sperăm că se va vedea în timp şi o schimbare a mentalităţii şi civilizaţiei”, a spus unul dintre localnici.
Alt localnic spune că mai bine ar fi fost dacă autorităţile ar fi montat băncile în sat sau în staţia de autobuz.
„Băncile nu prea sunt utile că pe acolo nu circulă nimeni. Doar cu maşinile. Pe aici mai stau copiii, în sat ar fi mai bine, în staţia de autobuz. Nu sunt deloc utile. Chiar nu ştiu care a fost ideea. E ceva fără rost”, a spus un alt locuitor din Berceni.
Citeşte şi: Arhiepiscopul Robu, acuzaţii dure la adresa primarului Firea: Primarul general fuge de obligaţia de a da decizia de demolare a Cathedral Plaza
Citeşte şi: Arhiepiscopul Jakubinyi Gyorgy: Liceul Romano-Catolic Târgu Mureş ar putea dispărea în doi ani
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate