Bancomat spart la o firmă din Argeş, după ce paznicul a fost bătut şi legat

Un bancomat aflat la intrarea într-o societate comercială din localitatea argeşeană Mărăcineni a fost spart, în noaptea de miercuri spre joi, de persoane rămase neidentificate, care l-au bătut pe paznicul firmei şi l-au legat, după care au fugit cu banii găsiţi.

Urmărește
64 afișări
Imaginea articolului Bancomat spart la o firmă din Argeş, după ce paznicul a fost bătut şi legat

Bancomat spart la o firmă din Argeş, după ce paznicul a fost bătut şi legat (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Jaful a avut loc în jurul orei 02.00, când mai multe persoane au pătruns în sediul firmei, l-au bătut şi legat pe paznic, după care au tăiat cu un flex partea din spate a bancomatului, de unde au sustras banii şi au fugit.

Suma de 50.000 de lei ar fi fost furată din bancomat. Conform surselor citate, atacatorii, care aveau feţele acoperite, au reuşit să fure suma de 50.000 de lei după ce au tăiat cu un flex partea din spate a bancomatului.

La ora transmiterii acestei ştiri, paznicul firmei respective este audiat în continuare de poliţişti. Totodată, urmează să fie audiaţi şi reprezentanţii societăţii de pază la care era angajat bărbatul.

De asemenea, în cursul acestei zile paznicul va fi dus la un laborator de medicină legală pentru a se stabili gravitatea leziunilor pe care le-a suferit în urma agresiunii.

"La câteva minute după dispariţia infractorilor de la faţa locului, paznicul a reuşit să se elibereze şi să anunţe incidentul unor muncitori care lucrau în schimbul de noapte la o fabrică de piese auto din apropiere, iar aceştia au sunat la 112. La faţa locului au mers reprezentanţii Poliţiei Piteşti şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, care au început cercetările în acest caz, în care există deja un cerc de suspecţi", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, agent şef Laura Folea.

Primele cercetări arată că paznicul firmei nu avea la el un telefon mobil prin care să poată anunţa un eventual incident apărut în timpul serviciului, iar societatea nu are sistem de alarmă şi nici sistem video de supraveghere în perimetrul în care s-a petrecut jaful.

Paznicul, în vârstă de 55 de ani, care în urma incidentului a suferit leziuni la faţă, la mâini şi pe spate, le-a declarat poliţiştilor că agresorii aveau feţele acoperite, iar în încăpererea în care el se afla ar fi intrat între trei şi cinci persoane. Paznicul a spus că unii dintre atacatori l-au bătut, apoi l-au legat şi i-au pus o pernă pe faţă, în timp ce ceilalţi au acoperit cu o pătură geamul uşii de la intrarea în cabina sa.

Conform surselor citate, din primele cercetări rezultă că bancomatul, încastrat în peretele exterior al cabinei paznicului, era montat conform normelor legale în vigoare.

Societatea unde a avut loc spargerea este situată pe platforma industrială a comunei argeşene Mărăcineni, unde se află mai multe firme.

Pentru prinderea hoţilor, pe şoselele din zonă au fost instituite filtre ale Poliţiei Rutiere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici