- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (29.09.2014, 14:07)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bănicioiu: În weekend a fost o suspiciune de Ebola, aceasta fiind infirmată în urma testelor
Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat că în weekend a fost o nouă suspiciune de Ebola, în cazul unei persoane care a venit din Ghana, însă aceasta a fost infirmată, precizând că nu mai este necesar să fie trimise probele în Germania, pentru că acum poate şi Institutul "M. Balş" să facă testele.
Urmărește
277 afișări
Nicolae Bănicioiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)
Managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", profesorul Adrian Streinu Cercel, a precizat că în unitatea sanitară au fost făcute, în cazul persoanei suspectate, atât testul pentru Ebola, cât şi pentru malarie, iar rezultatele au infirmat suspiciunile.
"Este vorba despre un adult care a venit din Ghana. A fost internat la un spital din Capitală, s-a ridicat alerta, s-a instituit carantină. Testele care au fost realizate la Institutul «Matei Balş», atât pentru Ebola, cât şi pentru malarie, au infirmat suspiciunile", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Ministrul Educaţiei: ne confruntăm cu un demers bizar, izolaţionist, cu elemente de pseudoreligie
-
MAI susţine că „România este una dintre cele mai sigure ţări din lume”
-
Un videoclip în care sania lui Moş Crăciun este doborâtă de o rachetă a ruşilor circulă online
Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu vor mai fi trimise în Germania testele în cazul suspiciunilor de Ebola, pentru că pot fi făcute la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş".
"De acum nu vom mai trimite probe în Germania pentru confirmarea diagnosticului de Ebola, testele vor fi realizate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase «Matei Balş» din Capitală", a spus NiNicolae Bănicioiucare a participat, împreună cu primarul general SoSorin Oprescula lansarea testării voluntare pentru infecţia cu Hepatită C, pentru înregistrarea datelor în Registru Naţional al Infecţiilor determinate de Virusurile Hepatitice elaborat de Institutul "Matei Balş" .
Profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat că până acum nu puteau fi făcute testele pentru Ebola la Institutul "Matei Balş" pentru că nu existau chiturile necesare.
"Acum putem face şi noi teste. Avem tot ceea ce este nevoie", a mai spus Streinu Cercel.
Un alt caz în care s-a suspectat o infectare cu virusul Ebola a fost în luna august. Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, din Ploieşti, care se întorsese în iulie din Nigeria, unde lucra ca inginer în domeniul energiei eoliene, într-un birou din capitala Abuja, a fost atunci internat cu suspiciune de Ebola. În urma testelor de laborator a fost infirmată suspiciunea de Ebola şi s-a stabilit că acesta avea malarie.
Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge în România, astfel că bărbatul a fost internat mai întâi în această unitate, iar după ce s-a stabilit că are malarie, a fost transferat la Spitalul "Victor Babeş".
Peste 20.000 de oameni riscă să fie infectaţi cu Ebola până în noiembrie dacă nu vor fi consolidate măsurile antiepidemice în statele vest-africane, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Conform celui mai recent bilanţ anunţat de OMS, epidemia de febră hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 2.800 de persoane în vestul Africii în cursul acestui an.
Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sângele, lichidele biologice sau ţesuturile persoanei infectate. Febra hemoragică pe care o provoacă se manifestă prin hemoragie, vomă şi diaree. Rata mortalităţii bolii este cuprinsă între 25 şi 90% în cazul oamenilor şi nu există un vaccin omologat împotriva ei.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: REPORTAJ - Voluntar român în Africa: Populaţia e fără apărare în faţa Ebola. Nu există sistem sanitar. Oamenii nici nu-şi permit să ia în serios ameninţarea - FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe