Bănicioiu: Lucrurile nu merg bine la Institutul Oncologic Bucureşti, este nevoie de o nouă abordare

Institutul Oncologic Bucureşti are medicamente, întrucât s-a intervenit continuu pentru a nu fi lipsuri, dar lucurile nu merg bine şi de aceea este nevoie de o nouă abordare, a declarat duminică ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, după ce a făcut un control în spitalele de pe platforma Fundeni.

Urmărește
888 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Lucrurile nu merg bine la Institutul Oncologic Bucureşti, este nevoie de o nouă abordare

Bănicioiu: Lucrurile nu merg bine la Institutul Oncologic Bucureşti, este nevoie de o nouă abordare

"Am făcut un control la Institutul Clinic Fundeni, la Institutul de Boli Cardiovasculare «C.C. Iliescu» şi la Institutul Oncologic Bucureşti. Este un preambul al controalelor mixte care vor începe luni, în 77 de spitale. Spitalele au diverse probleme, dar se văd şi progresele. La Institutul Oncologic Bucureşti am ţinut lucrurile sub control, în ceea ce priveşte aprovizionarea cu medicamente, dar lucrurile nu merg bine la IOB", a spus ministrul NiNicolae Bănicioiula finalul controlului.

Ministrul Sănătăţii susţine că la Institutul Oncologic Bucureşti se impune o nouă abordate, iar în zilele următoare va fi analizată situaţia acestei unităţi sanitare.

"Am ţinut tot timpul sub control echipa de management de la Institutul Oncologic Bucureşti. Este nevoie de o nouă abordare", a adăugat Bănicioiu.

Ministrul a mai spus că programul naţional de radioterapie trebuie prins urgent în programul cu Banca Mondială.

"Sunt convins că trebuie să avem un program naţional de radioterapie care să funcţioneze perfect. Radioterapia nu mai poate funcţiona aşa cum funcţionează acum, adică în câteva centre. IOB este sufocat de numărul mare de pacienţi care vin din toată ţara. 80 la sută dintre pacienţii internaţi sunt din ţară. Institutul nu are cum să funcţioneze în aceste condiţii", a adăugat ministrul, precizând că trebuie rapid identificate soluţii pentru ca unităţile sanitare similare să preia din pacienţii care vin în Capitală.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Institutul de Oncologie din Iaşi nu funcţionează, deşi s-a spus că a fost dat în folosinţă, şi de aceea va merge să viziteze unitatea sanitară.

"Dacă am avea mai multe centre pentru radioterapie, întrucât oamenii pot face radioterapie şi în alte spitale, atunci pacienţii nu ar mai fi nevoiţi să vină în Bucureşti", a precizat Bănicioiu.

Echipe formate din reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate vor începe, în 5 mai, controalele în spitale din toată ţara, pentru a verifica "respectarea clauzelor contractuale", declara în 30 aprilie, pentru MEDIAFAX, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Gheorghe Radu Ţibichi, preciza că în prima etapă vor fi controlate 77 de spitale, în special secţiile chirurgicale ale acestora.

Controalele, demarate la câteva zile după declanşarea scandalului privind decontările ilegale de operaţii la Spitalul de Arşi, vor fi făcute în baza unui ordin comun al MS şi CNAS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici