Bănicioiu: Se vor actualiza studiile de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, anunţă că, în perioada următoare, vor fi actualizate studiile de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj, estimând că proiectul de construire a unităţii medicale va fi finalizat în 3 ani, iar investiţia se va ridica la circa 150 de milioane euro.

Urmărește
886 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu: Se vor actualiza studiile de fezabilitate pentru Spitalul Regional de Urgenţă Cluj

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Întrebat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, care este stadiul proiectului Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, Nicolae Bănicioiu a spus că finanţarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Acest spital se va face, au fost negociate fondurile europene, banii sunt în buget pe Programul Operaţional Regional. În două-trei săptămâni lansăm upgradarea de studii de fezabilitate la nivelul nevoilor anului 2015. Aceste studii au fost lansate mai demult, dar nu au mai fost puse în aplicare. Cât de curând se va da drumul la licitaţie şi cred că în 3 ani să fie finalizat, sper să nu fie contestaţii. Costurile investiţiei vor fi date de studiile de fezabilitate, în funcţie de numărul de paturi, dacă vor fi 800 sau 1.000 de paturi. Probabil va fi în jurul sumei de 150 de milioane de euro, la care se adaugă alţi bani pentru dotări şi echipamente, printr-un acord cu Banca Mondială", a spus Bănicioiu.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii va realiza trei spitale regionale de urgenţă, la Cluj, Craiova şi Iaşi.

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi construit pe un teren de 15 hectare în comuna Floreşti, de lângă Cluj-Napoca.

Proiectul de construire a unui spital regional de urgenţă a fost lansat în mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj al liberalului Marius Nicoară, începând din 2004, fiind vorba de o unitate care să deservească judeţele din Regiunea de Nord-Vest.

CJ Cluj a identificat atunci un teren pentru acest spital în zona Câmpeneşti, aparţinând comunei Apahida, situată în estul municipiului Cluj-Napoca, dar proiectul nu a fost prins la finanţare din partea Guvernului, valoarea fiind estimată la 150 de milioane de euro.

După 2008, când s-a schimbat conducerea CJ Cluj, noul preşedinte al instituţiei Alin Tişe (PDL) a schimbat şi amplasamentul spitalului, în comuna Floreşti, situată în vestul municipiului Cluj-Napoca, dar lipsa finanţării guvernamentale a împiedicat şi de această dată începerea construirii Spitalului Regional de Urgenţă.

Anul trecut, premierul Victor Ponta dădea asigurări, la Cluj, că proiectul Spitalului Regional de Urgenţă este unul "prioritar" pentru Guvern, alături de cele din Iaşi şi Craiova.

Potrivit proiectului, viitorul Spital Regional de Urgenţă Cluj urma să aibă 800 de paturi, 37 de secţii medicale şi să dispună de un heliport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici