Bănicioiu, studenţilor la Medicină: Restanţele, mai grele decât examenele. Nu vă bazaţi doar pe noroc

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, le-a spus studenţilor din anul I de la Universitatea de Medicină şi Farmacia "Carol Davila" Bucureşti, miercuri, că primul sfat, pe care l-a primit şi el, este să nu se bazeze doar pe noroc, avertizându-i totodată că restanţele sunt mai grele decât examenele.

Urmărește
1109 afișări
Imaginea articolului Bănicioiu, studenţilor la Medicină: Restanţele, mai grele decât examenele. Nu vă bazaţi doar pe noroc

Nicolae Bănicioiu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Studenţii s-au înghesuit miercuri dimineaţă, pentru festivitatea de deschidere a noului an universitar, în Amfiteatrul "George Emil Palade", deja prea mic pentru numărul în creştere al celor care vor să devină medici, stomatologi sau farmacişti. Invitat la cuvânt de către rectorul Ioanel Sinescu, ministrul Sănătăţii a spus că în urmă cu 16 ani a intrat pentru prima dată în acest amfiteatru.

"Sunt onorat să fiu azi aici şi emoţionat. Sunt emoţionat pentru că acum zece ani am terminat aici, la 'Carol Davila'. Încă de când am intrat, mi-am adus aminte de emoţiile de la examenele pe care le-am dat aici, în acest amfiteatru, şi care au fost multe. (...) Examenele nu vor fi niciodată foarte uşor de trecut. Acest lucru este foarte bun şi face diferenţa între Universitatea 'Carol Davila' şi alte univeristăţi, nu numai din ţară ci şi din străinătate. Primul sfat pe care l-am primit eu, ca student, a fost să nu mă bazez niciodată doar pe noroc, ceea ce vă rog şi pe dumneavoastră. Norocul la medicină contează mai puţin. Contează foarte mult studiul, pregătirea, lucrările practice şi veţi vedea că veţi avea din belşug (...) Nu vă doresc să aveţi restanţe, pentru că restanţele sunt mai grele decât examenele. Vă spune un om care nu a avut restanţe", le-a spus ministrul "bobocilor" de la UMF.

Bănicioiu i-a felicitat apoi pe studenţi pentru că au ales "cea mai altruistă meserie". "Vă felicit că aţi ales, practic, cea mai altruisă dintre meserii. Nu cred că există o meserie care să fie mai dătătoare de bine şi cu mai multă grijă faţă de semeni. Poate, de multe ori, necesită sacrificii, departe de familie, dar satisfacţia profesională nu se compară cu nimic din ceea ce rezultă din alte meserii. Vă felicit că aţi intrat la Medicină. Nici acum 16 ani, pe vremea mea, nu se intra uşor. Nici acum nu este foarte uşor şi nu va fi niciodată foarte uşor", a spus el.

Ministrul Sănătăţii a vorbit şi despre faptul că nu de puţine ori, în vizitele făcute în străinătate, a avut surpriza să descopere oameni care vorbesc limba română, învăţată la "Carol Davila".

"De exemplu, m-am întâlnit cu ministrul iordanian al Sănătăţii. Vorbeam în engleză şi deodată el mi s-a adresat în română, la fel şi adjunctul lui şi jumătate din delegaţia care îl însoţea. Când am avut vizita omologului grec, aceeaşi situaţie. Mare parte din delegaţia lui a început să exerseze limba română învăţată aici. Limba română învăţată la 'Carol Davila' ne face cinste", a povestit Bănicioiu.

La rândul său, rectorul UMF "Carol Davila", academicianul Ioanel Sinescu, a spus că este o mare bucurie ca în fruntea Ministerului Sănătăţii să fie un absolvent al UMF "Carol Davila".

"Avem chiar un absolvent foarte tânăr în fruntea ministerului, care a împlinit zece ani de la absolvire", a spus rectorul, care i-a înmânat ministrului Diploma "Carol Davila".

Bănicioiu a mulţumit şi a cerut sprijin tuturor pentru realizarea programului naţional de chirurgie cardiacă pediatrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici