Bănilă, prima reacţie după numirea în fruntea DIICOT: Voi face o evaluare pentru a vedea ce trebuie îndreptat

Procurorul Felix Bănilă a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, după ce a fost numit de către preşedintele Klaus Iohannis la conducerea DIICOT,. că primul lucru pe care-l va face în noua calitate este o evaluare a întregii structuri, pentru a vedea "ce situaţii trebuie îndreptate".

Urmărește
1325 afișări
Imaginea articolului Bănilă, prima reacţie după numirea în fruntea DIICOT: Voi face o evaluare pentru a vedea ce trebuie îndreptat

Bănilă, prima reacţie după numirea în fruntea DIICOT: Voi face o evaluare pentru a vedea ce trebuie îndreptat

"Eu sunt optimist de felul meu şi mă aşteptam la o astfel de reacţie. În schimb, e adevărat că domnul preşedinte avea şi varianta cealaltă. Nu pot decât să-i mulţumesc pentru încrederea pe care mi-a acordat-o", a declarat, pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Felix Bănilă.

Întrebat care este primul lucru pe care îl va face la DIICOT în noua funcţie, Bănilă a precizat: "În primul rând, voi face o evaluare a întregii structuri, să vedem care sunt situaţiile ce trebuie îndreptate".

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru numirea lui Felix Bănilă în funcţie de procuror-şef sl DIICOT, pe o perioadă de trei ani.

Felix Bănilă este procuror al Parchetului Tribunalului Bacău şi a candidat şi pentru un post în Consiliul Superior al Magistraturii.

În proiectul de management, acesta a subliniat că procurorul-şef al DIICOT trebuie să fie şi un bun psiholog, iar unul dintre obiectivele pe termen lung pe care le are în vedere vizează alinierea la normele raportului MCV.

De asemenea, Felix Bănilă îşi propune să creeze, în cadrul DIICOT, propria structură de poliţie judiciară.

„Propuneri de modificare a cadrului legislativ şi instituţional de înfiinţare în cadrul DIICOT a propriei structuri de poliţie judiciară, obiectiv care presupune realizarea următoarelor tipuri de activităţi: identificarea resurselor necesare pentru crearea propriei structuri de poliţie judiciară; analizarea indicatorilor care să ofere gradul de structurare pe competenţe profesionale a ofişerilor de poliţie judiciară ce vor compune acest compartiment în strânsă legătură cu competenţa materială a DIICOT şi numărul de cauze specific pe fiecare secţie, serviciu şi birou specializat în parte; elaborarea de metodologii de lucru după care viitorii ofiţeri de poliţie judiciară ce vor funcţiona în cadrul DIICOT îşi vor desfăşura activitatea”, prevede documentul.

La începutul lunii iunie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil propunerea ministrului Justiţiei de numire a acestuia în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Ulterior, procurorii DIICOT au decis, în Adunarea Generală, să îi trimită preşedintelui Klaus Iohannis o scrisoare în care să îi solicite respingerea propunerii ministrului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă la conducerea Direcţiei, potrivit unor surse judiciare. Procurorii DIICOT au transmis, în solicitare, că proiectul conceput de Felix Bănilă arată în mod clar că acesta nu s-a documentat corespunzător, nu cunoaşte şi nu înţelege structura, competenţa şi aspiraţiile Direcţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici