Conform unui comunicat transmis de Biroul de Presă al Prefecturii Cluj, ISU a realizat o primă evaluare privind localităţile afectate de viituri în noaptea de marţi spre miercuri.
Astfel, potrivit inspectorului-şef al ISU, colonelul Vasile Şomlea, au fost afectate trei locuinţe şi şase anexe gospodăreşti din satul Vad (comunaVad), un podeţ a fost distrus, iar alte opt gospodării au fost afectate în satul Bogata de Jos (comuna Vad).
În satul Bogata de Sus au fost afectate de viitură un podeţ de pe drumul comunal DC 177, trei locuinţe şi 14 anexe gospodăreşti.
Tot în comuna Vad au fost afectate de ape un podeţ din satul Câlna, situat pe drumul comunal 177, cinci locuinţe şi aproximativ 18 anexe.
Conform sursei citate, din cauza ploilor căzute în ultima perioadă în comuna Bobâlna s-a format o viitură pe Valea Olpret, care a inundat o locuinţă în localitatea Oşorhel şi 50 de gospodării, precum şi aproximativ 90 de hectare de terenuri cultivate.
Un podeţ a fost distrus pe drumul comunal Oşorhel-Antaş, iar o viitură de pământ a acoperit carosabilul pe aproximativ 40 de metri din DJ 109 B, în timp ce drumul comunal Bobâlna-Pruni a fost distrus pe o porţiune de 1.500 de metri. De asemenea, podul dintre Bobâlna şi Oşorhel, zona Gura Lazii, a fost distrus.
Sute de case din şase localităţi clujene au fost inundate, iar sute de animale au murit, în urma unei viituri produse în noaptea de luni spre marţi. Peste 1.300 de persoane au fost afectate de viitură, iar cinci sate şi o comună au fost izolate, în zonă intervenind peste o sută de pompieri, militari, poliţişti şi membri ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.