Barbarie în Mexic. Primarul unui oraş important, ucis şi decapitat la şase zile după preluarea mandatului

  • Primarul din Chilpancingo, capitala statului Guerrero din sudul Mexicului, a fost ucis.
  • Bărbatul de 43 de ani a fost decapitat, iar capul i-a fost lăsat pe capota unei maşini.
  • Era primar de numai şase zile.
Urmărește
754 afișări
Imaginea articolului Barbarie în Mexic. Primarul unui oraş important, ucis şi decapitat la şase zile după preluarea mandatului

Barbarie în Mexic. Primarul unui oraş important, ucis şi decapitat la şase zile după preluarea mandatului

Alejandro Arcos Catalan, primarul oraşului Chilpancingo, capitala statului Guerrero, a fost asasinat în octombrie, a anunţat duminică guvernatorul Evelyn Salgado, conform TF1 Info.

Imaginile cu capul primarului în vârstă de 43 de ani au apărut pe reţelele de socializare, şocând o societate deja afectată de violenţa legată de traficul de droguri.

Guvernatorul Evelyn Salgado a condamnat public asasinatul pe X: „Condamn cu fermitate asasinarea preşedintelui Consiliului Municipal Chilpancingo, Alejandro Arcos Catalan, care a fost confirmată de Procuratura Generală”.

Arcos Catalan fusese ales primar al oraşului Chilpancingo, care numără 283.354 de locuitori, în iunie. El şi-a preluat funcţia în aceeaşi săptămână în care Claudia Sheinbaum a fost învestită ca preşedinte al Mexicului.

Marţi, preşedinta Sheinbaum urmează să prezinte planul său de securitate naţională, în încercarea de a reduce violenţa care afectează Mexicul, cu o rată a omuciderilor de 28 la 100.000 de locuitori.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
primar,
asasinare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici