- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de un urs
Un bărbat a ajuns, duminică, în stare gravă, la Spitalul Orăşenesc Covasna, după ce a fost atacat de un urs, în zona comunei Comandău, bărbatul fiind rănit la faţă.
Bărbat în stare gravă, după ce a fost atacat de un urs
Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna, comisarul şef Cornel Câmpeanu, a declarat, duminică, că, potrivit primelor informaţii, bărbatul se plimba alături de un prieten în pădure, în zona comunei Comandău, când a fost atacat de un urs, animalul rănindu-l grav în zona feţei.
Victima a fost transportată imediat la spitalul din oraşul Covasna, starea sa de sănătate fiind gravă.
Specialiştii susţin că, în ultimii ani, numărul urşilor a crescut foarte mult, iar, potrivit estimărilor, în pădurile covăsnene populaţia de urşi este de cel puţin 500-600 de exemplare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
„S-a întrecut limita”: Premierul britanic răspunde atacurilor lui Musk privind bandele de grooming
-
Surse: România cumpără sisteme de combatere a dronelor de la compania israeliană Elbit Systems. Contractul ar ajunge la valoarea de 60 de milioane de dolari
-
Lasconi, la o lună de la anularea alegerilor: România nu este o moşie pe care ei sunt vătafi
Primarii covăsneni au solicitat, de mai multe ori, conducerii Consiliului Judeţean Covasna să intervină la Ministerul Agriculturii, pentru a se rezolva problema acestor animale.
În ultimii ani, urşii şi mistreţii au produs pagube de sute de milioane de lei vechi în culturile agricole covăsnene.
Specialiştii le recomandă oamenilor să nu meargă singuri în pădure sau să evite pe cât posibil activităţile în timpul dimineţii şi seara în pădure şi în zonele limitrofe pentru a preveni eventuale atacuri ale urşilor.
De asemenea, se recomandă ca proprietarii de stâni să stabilească trasee care să păstreze o distanţă de măcar 300 de metri de la liziera pădurii, ciobanii să nu intervină asupra animalelor care atacă stâna, iar localnicii să nu arunce deşeurile menajere în spatele caselor pentru a nu atrage urşii în apropierea gospodăriilor.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO