Bărbatul rănit în urma prăbuşirii pasarelei de pe DN1 a murit

Bărbatul de 24 de ani rănit în accidentul de miercuri seară, de pe DN1, când un camion a lovit o pasarelă pietonală care s-a prăbuşit pe două maşini, a murit duminică seara, potrivit purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Urmărește
182 afișări
Imaginea articolului Bărbatul rănit în urma prăbuşirii pasarelei de pe DN1 a murit

Bărbatul rănit în urma prăbuşirii pasarelei de pe DN1 a murit (Imagine: Mediafax Foto)

Ilie Valentin Ionuţ, de 24 de ani, din Voluntari, suferise un politraumatism în urma accidentului. Acesta a fost operat timp de opt ore, în noaptea accidentului, însă starea sa a rămas gravă şi a decedat duminică, în jurul orei 21.00, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Accidentul s-a soldat şi cu decesul unei persoane, Monica Urzică, de 27 de ani, şi cu rănirea altor două: sora acesteia, Gina Urzică, de 21 de ani, care a ajuns la Floreasca cu fracturi deschise de femur şi gambă, şi şoferul camionului care a dărâmat pasarela, Radu Radu, de 52 de ani, care a avut leziuni uşoare şi nu a fost internat.

Potrivit unui comunicat de joi al Poliţiei Ilfov, autocamionul care a dărâmat pasarela aparţine unei societăţi comerciale din comuna Ciolpani, judeţul Ilfov. Conducătorul vehiculului, Radu Radu, din aceeaşi localitate, este şofer profesionist din anul 1979.

Camionul a mers pe DN1 dinspre Bucureşti către Ploieşti aproximativ 400 m, până la pasarela pietonală, intrând pe DN1 de pe un drum lateral - DJ 101B (drumul către Snagov).

Înainte de a ajunge în dreptul pasarelei, basculanta camionului s-a ridicat accidental şi a acroşat pasarela, care s-a prăbuşit peste două maşini. Pe segmentul celor 400 de metri parcurşi pe DN1, nu există amplasate camere de supraveghere, cele mai apropiate fiind amplasate în Baloteşti şi Ciolpani, preciza Poliţia Ilfov.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero şi i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, accidentul rutier face obiectul unui dosar penal înregistrat la Serviciul Poliţiei Rutiere Ilfov.

O comisie formată din membri ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), proiectantului, Search Corporation, executantului, Servomont Import Export SRL Craiova, şi un expert de la Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti anchetează accidentul.

Preşedintele comisiei, Eugen Ispas, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că, în prezent, anchetatorii analizează toate condiţiile de proiectare, de execuţie, dispoziţiile de şantier şi recepţia lucrării.

"Expertul independent care face parte din comisie a cerut termen o săptămână pentru a analiza toate datele acestei anchete", a declarat Ispas.

Cu o zi înainte, Ispas explica că vina nu poate aparţine constructorului, dacă acest a respectat proiectul.

"În condiţiile în care un şofer merge cu bena ridicată, el este principalul vinovat. Dar, pentru concluziile finale, trebuie făcute o serie de verificări. Noi trebuie să analizăm cauzele accidentului, apoi să emitem nişte recomandări ca pe viitor astfel de evenimente să nu mai aibă loc", declara Ispas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici