- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (15.05.2013, 19:01)
- Adelina Dragomir
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu, cerere pentru Niţu: În ce cadru s-a luat decizia politică la Revoluţie să fie scoasă Armata
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a avut "o solicitare specială" pentru procurorul general Tiberiu Niţu, referitoare la clarificarea unor aspecte din Revoluţie, unul fiind "în ce cadru s-a luat decizia politică să fie scoasă armata cu muniţie de război împotriva manifestanţilor".
Urmărește
209 afișări
Băsescu, cerere pentru Niţu: În ce cadru s-a luat decizia politică la Revoluţie să fie scoasă Armata
"Pentru domnul procuror general Niţu am avut o solicitare specială, dincolo de aceea de a face echipă cu cei doi adjuncţi pe care îi are, cu procurorul Bogdan Licu şi Codruţ Olaru, am avut o solicitare specială, care este o restanţă din vremea doamnei Kovesi. Clarificarea măcar a două aspecte din Revoluţie: Cine a luat decizia politică? Decizia militară ştim cine a luat-o, ministrul Apărării din acea vreme. Cine a luat decizia politică şi a cerut ministrului Apărării să fie scoasă armata în faţa poporului, dar mai ales armata cu muniţie de război", a spus şeful statului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
El a adăugat că "istoria noastră are dreptul să consemneze în ce cadru s-a luat decizia politică ca la Revoluţie să fie scoasă Armata cu muniţie de război împotriva manifestanţilor".
"Este un răspuns pe care domnul procuror general Niţu trebuie să ni-l dea până anul viitor", a adăugat el.
"A doua întrebare: care este cadrul în care s-a luat decizia politică să fie înarmate Gărzile Patriotice cu muniţie şi armament de război. Sunt două decizii esenţiale care au generat victime, peste o mie de victime. Este adevărat că la Timişoara s-au clarificat în instanţă, dar pentru ceea ce s-a întâmplat la Bucureşti şi în alte părţi, nu se ştie mare lucru. Pentru ambele aspecte, domnul Niţu are obligaţia să ne dea răspuns clarificator în timp rezonabil", a menţionat Traian Băsescu.
Băsescu: M-am convins că Niţu poate face faţă funcţiei şi justiţia nu va fi pusă sub control politic
"Discutând cu domnul Niţu, m-am convins că poate face faţă funcţiei şi că justiţia nu se va prăbuşi şi nici nu va fi pusă sub control politic. De altfel, toate cele şase nominalizări sunt în această direcţie", a afirmat Băsescu, el arătând că discuţiei cu Niţu i-a acordat o atenţie mai mare decât cu ceilalţi procurori-şefi propuşi, în contextul în care propunerea acestuia "a stârnit controverse".
"Vreau să înţelegeţi foarte clar un lucru: desemnarea domnului Niţu nu era un târg de nerefuzat, cum i-au spus mulţi. Pur şi simplu a fost o soluţie la care am ajuns", a evidenţiat Băsescu, arătând că a refuzat propunerea lui Niţu de către fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, nu din cauza slabei calităţii profesionale a acestuia, ci din cauza procedurii lipsite de transparenţă derulată de Pivniceru.
Băsescu a arătat că îl cunoştea pe Niţu de când acesta era adjunct al procurorului general, funcţie pentru care a primit aviz pozitiv de la CSM. "Deci, domnul Niţu are trei avize de la CSM, două pozitive şi unul negativ", a evidenţiat şeful statului.
Totodată, el a subliniat că nici unul dintre cei şase procurori şefi numiţi miercuri nu intră la "categoria controlaţi politic", adăugând însă că va sancţiona public orice abatere a acestora, dacă va fi cazul.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe