Băsescu, despre intervenţia la inundaţii: În 2010 s-a acţionat cel mai bine

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, la RRA, că, la inundaţiile din 2010 s-a acţionat cel mai bine, comparativ cu cele din 2005 şi 2008 şi că ISU şi-a făcut admirabil treaba, Armata a acţionat unde a fost trimisă, iar primarii, "cu mici excepţii", au acţionat corect.

Urmărește
30 afișări
Imaginea articolului Băsescu, despre intervenţia la inundaţii: În 2010 s-a acţionat cel mai bine

Băsescu, despre intervenţia la inundaţii: În 2010 s-a acţionat cel mai bine (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

"S-a dovedit că există capacitate de intervenţii. ISU şi-a făcut admirabil treaba, Armata, unde a fost trimisă, a acţionat, primarii, cu foarte mici excepţii, au acţionat corect, au anunţat populaţia să se ferească din cauza viiturii. Sigur, dacă pentru cineva un primar care acţionează corect înseamnă un primar care se duce, stă cu pieptul la dig... asta e cu totul altceva. Misiunea primarului în momentul în care se anunţă o viitură care depăşeşte cotele de inundaţie este să sprijine evacuarea populaţiei", a declarat preşedintele Băsescu la Radio România.

El a mai spus că, dacă are un semn de întrebare, îl are în cazul primarului din Dorohoi.

"În rest, peste tot, au acţionat corect primarii. Au acţionat corect post-inundaţii. Se duc materiale, distribuie alimente, fac ceea ce trebuie să facă. (...) Vă pot spune ca om care a trecut şi prin inundaţiile din 2005 şi din 2008 şi din 2010: s-a acţionat cel mai bine la aceste inundaţii. S-au învăţat lecţii", a mai afirmat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici