- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băsescu le urează "pace şi speranţă" românilor care sărbătoresc, astăzi, Paştele - VIDEO
Preşedintele Traian Băsescu le urează "pace, speranţă şi puterea de a face binele" creştinilor din România care sărbătoresc anul acesta Paştele pe 12 aprilie, potrivit unui comunicat al Preşedinţiei.
Băsescu le urează "pace şi speranţă" românilor care sărbătoresc, astăzi, Paştele (Imagine: Mediafax Foto)
"Cu prilejul Sărbătorii pascale doresc să adresez cele mai calde urări creştinilor din România care împărtăşesc astăzi bucuria Învierii Domnului. Fie ca această mare sărbătoare să dăruiască tuturor pace, speranţă şi puterea de a face binele. Sărbători cu bucurie şi lumină!", se arată în mesjaul preşedintelui, "adresat creştinilor din România care sărbătoresc anul acesta Paştele pe 12 aprilie".
În acest an, Biserica Romano-Catolică sărbătoreşte Paştele în 12 aprilie, în timp ce Biserica Ortodoxă şi Biserica Greco-Catolică sărbătoresc Învierea Domnului cu o săptămână mai târziu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Cea mai mare pondere a populaţiei romano-catolice este în Transilvania, numai în judeţul Harghita fiind declaraţi oficial peste 200.000 de cetăţeni de această religie. Judeţe cu un număr mare de romano-catolici sunt şi Bacău (aproape 120.000), Timiş (80.000), Satu Mare (peste 66.000) sau Neamţ (peste 60.000).
De obicei, credincioşii romano-catolici sărbătoresc Paştele la o dată diferită de cei ortodocşi sau greco-catolici, însă, o dată la câţiva ani, această sărbătoare poate fi celebrată împreună.
Explicaţia acestei diferenţe a sărbătorii este dată de faptul că Biserica Romano-Catolică şi cea Ortodoxă calculează data Învierii lui Iisus după două calendare diferite. Din anul 1582, Biserica Romano-Catolică a trecut la calendarul gregorian, iar Biserica Ortodoxă a rămas la calendarul iulian.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO