Băsescu: O parte a beneficiilor din exploatarea resurselor naturale trebuie investită în educaţie
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că susţine ideea ca România să dezvolte un mecanism prin care o parte din beneficiile obţinute din exploatarea resurselor naturale să fie direct investite în educaţie, cercetare, dezvoltare şi inovare.
Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"Pentru România, exploatarea chibzuită a resurselor naturale este o prioritate a prezentului şi inovarea este o prioritate a prezentului dar şi a viitorului. De aceea susţin ideea ca România să dezvolte un mecanism prin care parte din beneficiile obţinute din exploatarea resurselor naturale să fie direct investite în educaţie, cercetare, dezvoltare şi inovare", a spus Băsescu, în deschiderea Conferinţei Bologna.
El a subliniat că acest mecanism este parte a răspunsului la întrebarea "Ce ţară lăsăm pentru generaţiile viitoare?".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Şeful statului a precizat că România are resurse naturale, dar şi resurse umane, el apreciind că de modul de utilizare a resurselor depinde competitivitatea unei ţări sau a unei regiuni.
"În mare măsură, competitivitatea unei regiuni sau a unei ţări ţine de modul în care sunt utilizate resursele acestei regiuni. România face parte din ţările care au atât resurse naturale, cât şi resurse umane. Este un obiectiv strategic pentru România să utilizăm ambele resurse în mod optimal", a spus Băsescu.
Miniştrii învăţământului superior din 47 de ţări europene participă la Conferinţa Bologna care are loc, joi şi vineri, la Bucureşti, în cadrul căreia va fi adoptată Strategia de mobilitate ce prevede că, până în 2020, 20% din absolvenţii din Europa îşi vor petrece o parte a studiilor în străinătate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO