Băsescu se declară adeptul asumării răspunderii pe legile educaţiei anul acesta
Preşedintele Traian Băsescu s-a declarat, vineri, adeptul asumării răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, anul acesta, precizând că orice an de amânare este un an pierdut pentru reforma educaţiei.
Băsescu se declară adeptul asumării răspunderii pe legile educaţiei anul acesta (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)
"Soluţia către care eu cred că se îndreaptă Guvernul, pe bună dreptate, este să îşi asume legea, să se intre în funcţiune cu parte din prevederile legii anul acesta şi va fi un grafic de intrare în funcţiune, iar funcţie de acest grafic Guvernul va trebui să aloce bani", a arătat şeful statului, întrebat la Congresul cadrelor didactice când se va putea aplica noua reformă din sistemul educaţiei.
Preşedintele a explicat că, dacă nu se va implementa legea anul acesta, se vor găsi alte priorităţi privind alocarea banilor.
"De aceea, sunt un susţinător al adoptării legii în acest an, pentru că orice an de amânare înseamnă un an pierdut", a menţionat Băsescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cei trei suspecți arestați de poliția olandeză în cazul furtului Tezaurului Dacic vor fi reținuți pentru încă 2 săptămâni
-
Bolojan, întrebat dacă va demisiona dacă Antonescu nu va câştiga preşedinţia: Va fi un decont
-
Tánczos Barna: România se poate baza pe o creştere economică solidă
-
Trump: Canada, Mexic şi China nu pot face nimic pentru a amâna taxele
El a mai afirmat că, după ce toată lumea a semnat Pactul pentru Educaţie şi după ce s-a semnat strategia de modernizare a sistemului de educaţie, când s-a pus problema implementării acestora, "toţi găsim motive de tergiversare".
"Eu sunt adeptul soluţiei acum, pentru că nu ne mai putem permite un an pierdut", a mai spus Traian Băsescu, precizând că varianta Codului Educaţiei a ministrului Andronescu a preluat foarte mult din soluţiile Miclea şi crede că "va exista o suprapunere".
Preşedintele a mai spus că sunt foarte multe lucruri din legea Educaţiei care nu se pot implementa începând cu acest an şcolar, dar legea nici nu îşi propune ca în integralitatea ei să intre în funcţiune în anul şcolar 2009-2010.
El a arătat că în acest an trebuie să intre în funcţiune sistemele de control al calităţii educaţiei, iar aceste lucruri nu necesită nici infrastructură şi nici cheltuieli suplimentare.
Şeful Executivului vrea să-şi asume răspunderea în Parlament, în 2 septembrie, pe un pachet de legi, printre care şi cele ale Educaţiei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO