Băsescu: SMURD a devenit o emblemă a României
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la ceremonia de acordare a unor distincţii cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea SMURD, că acest serviciu a devenit o emblemă a României.
Băsescu: SMURD a devenit o emblemă a României (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Preşedintele Traian Băsescu conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler lui Hajdu Gabor, fost ministru al Sănătăţii. De asemenea, şeful statului i-a decorat cu Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler cu însemne pentru civili, pe prof. dr. Mircea Chiorean, dr. Cristian Boeriu, dr. Simona Bratu şi dr. Henri Julien, general în rezervă.
Traian Băsescu a mai conferit Ordinul "Virtutea Militară" în grad de Cavaler colonelului în rezervă Liviu Nicu şi medalia "Meritul Sanitar" clasa a III-a asistentului medical principal Anamaria Szabo şi asistentului medical principal Hajnal Vass.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
La finalul ceremoniei, preşedintele a spus că prin conferirea acestor decoraţii doreşte să sublinieze importanţa SMURD, "care a devenit extrem de performant şi de apreciat de români".
"SMURD este un concept pe care România astăzi îl exportă, vă felicit că aţi aşezat SMURD în rândul emblemelor de prestigiu al serviciului de sănătate românesc. Nu o spun pentru a supăra pe cineva, dar alături de câteva clinici de mare prestigiu, SMURD a devenit şi el o emblemă de mare prestigiu a sănătăţii româneşti", a spus preşedintele.
"Îmi aduc aminte că imediat după '90 am început să aflăm despre SMURD şi poate mulţi dintre noi ne gândeam ce o mai fi şi sub această denumire, nu înţelegeam mare lucru. Pe urmă s-au văzut tot mai mult public intervenţiile SMURD de la Târgu Mureş, pe urmă serviciul s-a extins, iar astăzi este funcţional în 30 de judeţe", a spus preşedintele.
Şeful statului a spus că, la 20 de ani de la înfiinţare, se impune concluzia că SMURD a trecut toate probele şi că ar trebui să nu existe niciun judeţ fără acest serviciu, pentru că acolo unde acesta funcţionează a salvat deja mii de vieţi.
"Dar esenţa acestui serviciu nu este numai dragostea cadrelor medicale pentru meseria lor şi pentru viaţa celui pe care încearcă să-l salveze. Probabil că esenţa lui trebuie aşezată şi în zona a ceea ce înseamnă orice om, fie că este bolnav sau foarte sănătos pentru că orice om sănătos din România se gândeşte astăzi «dacă am un accident, cel care mă va salva este SMURD»", a spus preşedintele.
El a adăugat că la momentul iniţierii acestui serviciu conceptul de a muta o parte dintr-un spital la locul producerii unui accident a fost unul revoluţionar. El a adăugat că, datorită acestui concept, s-a câştigat foarte mult timp între momentul producerii accidentului şi prezenţa celui accidentat la un spital aflat uneori la zeci sau sute de kilometri.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO