Bebeluş mort de TBC pentru că a ajuns târziu la spital, părinţii fiind speriaţi de COVID-19

Un bebeluş de 5 luni a murit la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, din cauza tuberculozei, pentru că a ajuns târziu la spital, părinţii fiind speriaţi de COVID-19, a anunţat Beatrice Mahler, managerul Institutului.

Urmărește
379 afișări
Imaginea articolului Bebeluş mort de TBC pentru că a ajuns târziu la spital, părinţii fiind speriaţi de COVID-19

Tragedie de frica virusului

Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti, a declarat, vineri, la Antena 3, că pacienţii trebuie să înţeleagă că a fi bolnav nu este o vină.

„Mi-aş dori foarte mult să precizez importanţa asistenţei pacientului cronic pentru că, dacă vorbim de tuberculoză la copil vorbim, de fapt de tuberculoza adultului (...). Nu este o vină să fii bolnav. Oricine poate fi bolnav şi nu este o vină, dar este extrem de important să creăm locuri pentru pacientul cronic, să îndemnăm pacientul cronic să vină la diagnostic, pentru că un diagnostic tardiv, mai ales dacă vorbim de tuberculoză, înseamnă risc de boală pentru cei din jurul nostru, pentru că şi tuberculoza este o boală infecţioasă. Un diagnostic tardiv în tuberculoză aduce riscul de evoluţie extrem de gravă. A acestei boli”, a spus Beatrice Mahler, după ce bebeluşul a murit la Institutul „Marius Nasta”, pentru că a ajuns prea târziu la medic.


Managerul de la „Marius Nasta” îndeamnă fiecare persoană care are o boală cronică să ajungă la spital la timpul potrivit.

Întrebată dacă bebeluşul ar fi avut şanse de viaţă dacă ajungea la medic mai devreme, Beatrice Mahler a spus că „lucrurile sunt extrem de complicate”, deoarece un diagnostic de tuberculoză la copil se pune extrem de dificil.

„Este extrem de important atunci când vorbim de tuberculoză să avem un diagnostic şi o anchetă epidemiologică similară cu ceea ce facem noi în infecţia SARS-CoV-2. Este foarte important să reţinem că adultul bolnav de tuberculoză poate să transmită boala celor din jur şi cei mai fragili într-un contact cu un adult bolnav sunt copiii pentru că ei au o imunitate extrem de puţin dezvoltată pentru a lupta cu acest inamic care este extrem de agresiv în evoluţie dacă vorbim de copii”, mai spune Mahler.

Aceasta afirmă că de foarte multe ori, simptomatologia adultului bolnav de tuberculoză se confundă cu simptomatologia COVID.

„Poate să fie febră, poate fi stare generală alterată, dar de regulă tuberculoza poate fi dusă, în limbaj popular, pe picioare. Pacientul are o stare de oboseală, de astenie, de tuse. O răguşeală poate fi un simptom care indică faptul că tuberculoza la plămân s-a extins în zona gâtului şi atunci, prezenţa pacientului, într-un dispensar, într-un cabinet, trebuie să fie obligatorie şi rapidă pentru că riscul de a-i îmbolnăvi pe cei dragi atunci când suntem bolnavi de tuberculoză este mare”, a mai spus managerul Institutului „Marius Nasta”, din Capitală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici