- Home
- Social
- (25.11.2020, 14:21)
- Raisa Humeniuc
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Beneficiile şi pericolele timpului petrecut pe internet. Peste 80% dintre români folosesc reţele sociale. STUDIU
- Un studiu făcut de Reveal Marketing Research îţi arată ce faci cel mai des pe internet
- 83% dintre români folosesc internetul ca să vadă ce fac prietenii lor pe reţelele sociale
- Peste 50% dintre tineri fac apeluri video sau audio pe internet
Urmărește
534 afișări
FOTO: Profimedia
Spune-mi cine eşti, ca să-ţi zic ce faci pe internet. Un studiu făcut de Reveal Marketing Research arată că activitatea principală a românilor este să stea pe Facebook, pe Instagram, pe YouTube şi pe alte reţele sociale, iar peste 50% dintre tineri folosesc comunicarea video pentru a ţine legătura cu prietenii.
Printre ei se află şi Bogdana, care spune că se simte mai aproape de cei dragi şi de colegii de la lucru dacă îi şi vede în timp ce vorbesc. Concluziile studiului arată că românii sunt interesaţi în mare parte să găsească informaţii, să aibă parte de divertisment, să urmărească ce fac prietenii lor pe reţele de socializare, să cumpere sau să urmărească ştiri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Avem astfel şi platforme preferate. Google-ul ne ajuta la greu, apoi YouTube-ul, iar pe locul trei Facebook-ul. Urmează magazinele online, paginile de mail si Instagramul.
Ce faci pe net?
- 83% reţele sociale
- 73% e-mail
- 69% dintre mileniali ascultă muzică
- 55% ştiri
- 43% cumpărături online
- 33% dintre mileniali fac cursuri online
Cele mai accesate platforme de români:
- YouTube
- eMAG
- Yahoo
„Acest lucru nu se întâmplă doar la români, ca prima dată când se trezesc să intre pe telefon. Este o statistică generală despre oameni în general, pentru că reţelele sociale crează acest impuls: să fii mereu prezent acolo, să vezi ce fac prietenii, să vezi ce likeuri primeşti, ce comentarii. Îţi crează o dependenţă de reţeaua socială, ceea ce duce la aceste obiceiuri create dimineaţa. În timp ce mănânci, în timp ce lucrezi, eşti pe telefon. Ei bine, mare grijă la aceste dependenţe, că pot cauza probleme pe termen lung”, avertizează Călin Biriş, specialist social media.
„Le folosesc tot mai des în ultima vreme, mai ales că e pandemie şi ne vedem tot mai rar. Obişnuiesc să îmi sun familia, prietenii, colegii foarte des. E şi mai uşor şi e altfel conversaţia când efectiv îi vezi la faţă şi le vezi reacţiile. Având în vedere că tehnologia e foarte avansată şi efoarte uşor faci apeluri video, inclusiv cu bunicii mei mă văd pe apeluri video, profit la maxim”, spune Bogdana.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe