Berceanu: Angajaţii aflaţi în tură la Nădlac la "incidentul" cu AC/DC au fost daţi afară

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat joi într-o conferinţă de presă la Timişoara, că cei zece angajaţi ai DRDP Timişoara care se aflau în tură la Vama Nădlac în momentul "incidentului" cu staff-ul tehnic al trupei AC/DC au fost concediaţi.

Urmărește
54 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Angajaţii aflaţi în tură la Nădlac la "incidentul" cu AC/DC au fost daţi afară

Berceanu: Angajaţii aflaţi în tură la Nădlac la "incidentul" cu AC/DC au fost daţi afară (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Am primit un raport legat de incidentul cu AC/DC. Toţi cei din tură au fost daţi afară şi lucrurile o să se răspândească şi asupra altora care lucrează acolo", a spus Berceanu.

El a afirmat că, dacă lucrurile nu se vor remedia, ar putea fi concediat chiar directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara, Ioan Maliţa.

"Şi dacă lucrurile nu vor fi puse la punct repede de către domnul Maliţa, o să se ajungă şi la domnul Maliţa", a completat Berceanu, adăugând că în tura de la Vama Nădlac în momentul respectiv lucrau zece persoane.

Berceanu a menţionat că această "întâmplare" nu este singulară şi că trebuie luate măsuri pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple de acum încolo.

"Această întâmplare nu e singulară, această problemă s-a întâmplat şi în lunile premergătoare momentului. Trebuie să luăm măsuri să nu se mai întâmple de acum încolo. De acolo vin venituri foarte importante", a spus Berceanu.

Directorul general al CNADNR, Dorina Tiron, declara, la începutul lunii iunie, că, potrivit plângerii echipei care a transportat echipamentul trupei AC/DC, personalul de la Vama Nădlac a cerut câte 50 de euro pentru cele 28-29 de maşini din convoi, Tiron afirmând că, dacă aceasta se confirmă, vinovaţii vor fi daţi afară.

Ea a ţinut să sublinieze că, deşi anunţul a fost făcut "de la centru", "există o regională, cu directori şi inspectori care ar trebui să aibă grijă ca astfel de incidente să nu aibă loc şi care trebuie să ia măsuri".

"Este o plângere făcută de echipa care a transportat echipamentul trupei, plângere pe care am primit-o azi (marţi, 1 iunie - n.r.). Reprezentanţii AC/DC susţin că au fost opriţi la graniţă şi li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele şi rovinietele, care erau în acel moment valabile. Oficialii români ar fi cerut atunci roviniete valabile şi în perioada şederii lor în România, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte şi au început să negocieze. Era vorba despre 28-29 de maşini în total. În final, după cum se precizează în plângere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe maşină. Oficialii AC/DC nu au primit în schimb niciun document, nimic", declara pentru Gândul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

Conform legii, oficialii CNADNR pot verifica în orice moment existenţa rovinietei, care trebuie să fie valabilă în acel moment, dar nu pot cere prezentarea rovinietelor valabile în perioadele precedente, scrie cotidianul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici