De asemenea, un producător de bere artizanală din Cluj-Napoca oferă spre vânzare bere roşie, cu 5% alcool.
“Suntem o mică berărie din Cluj-Napoca, în 2011 am început activitatea, iar de un an producem bere şi la sticlă, îmbutelim. Avem cinci tipuri de bere, dintre care una roşie, cu ghimbir. Este o bere tipic belgiană, iar în România începe lumea să o descopere. De fapt, în general, berea artizanală începe acum lumea să o descopere şi constantă că e altceva. La berea roşie folosim două tipuri de malţ, două tipuri de hamei, o drojdie special, iar culoarea roşie o dă malţul. În cazul berii artizanale, tot procesul este natural, sunt doar ingrediente natural şi se respectă cu stricteţe cele 21 de zile perioada de maturare. Bei patru, cinci beri, eşti bine şi a doua zi, nu te balonează. Dioxidul de carbon e din fermentare naturală, este mult mai prietenos cu organismul. Preţurile sunt cuprinse între 10 şi 15 lei”, a explicat Florin Laza, producător de bere artizanală din Cluj-Napoca.
În cadrul festivalului internaţional de bere artizanală din Timişoara vor avea loc şi mai multe concerte pe scena amplasată în Parcul Rozelor, intrarea fiind liberă.