- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (20.10.2011, 14:47)
- Catalin Lupasteanu , Livia Ispas ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bian: Sunt nevinovat şi mă angajez să nu influenţez în niciun fel ancheta dacă sunt lăsat liber
Fostul şef al ANOFM Silviu Bian le-a cerut joi judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să dispună cercetarea lui în stare de libertate, arătând că este nevinovat şi că se angajează să nu influenţeze în niciun fel ancheta procurorilor DNA în cazul în care va fi lăsat liber.
Urmărește
331 afișări
Silviu Bian: Sunt nevinovat şi mă angajez să nu influenţez în niciun fel ancheta dacă sunt lăsat liber (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul fostului şef al ANOFM Silviu Bian la decizia de arestare preventivă dispusă de Tribunal în dosarul în care este acuzat că a luat mită de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM ca să îi păstreze în funcţii.
Silviu Bian le-a spus judecătorilor că el nu a fost funcţionar public, ci demnitar de stat, şi că se angajează să nu influenţeze în niciun fel ancheta procurorilor dacă instanţa va permite ca el să fie cercetat în libertate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
"Eu n-am fost funcţionar public, am fost demnitar de stat. Eu mă angajez să nu influenţez în vreun fel ancheta. Nu o să iau legătura cu absolut nimeni care are legătură cu acest dosar şi voi respecta întru totul indicaţiile instanţei", le-a spus Bian judecătorilor, în ultimul său cuvânt.
Apărătorul acestuia, Cristian Ene, a arătat că există mai multe potenţiale vicii de procedură în ceea ce priveşte ordonanţa de reţinere a clientului său şi a probelor care îl vizează. Avocatul a precizat că în ordonanţa de reţinere anchetatorii nu ar fi menţionat temeiul juridic pentru care au dispus reţinerea clientului său şi nu ar fi soluţionat conform legii plângerea făcută ad-hoc de apărare, la momentul constatării acestui viciu procedural. Din acest motiv, în opinia avocatului, ordonanţa de reţinere ar fi nulă.
Un alt potenţial viciu invocat de avocat a fost acela că interceptările în cazul clientului său ar fi "fracţionate" şi nu relevă discuţiile reale şi integrale purtate între clientul său şi denunţătorul Ristea.
Totodată, avocatul a arătat că afirmaţia denunţătorului "sunt ăia... ştiţi dumneavoastră" ar reprezenta de fapt răspunsul acestuia la întrebarea lui Bian "Cine sunt angajaţii din proiect?".
Avocatul a reafirmat că interceptările depuse până la acest moment la dosar "sunt secţionate", arătând în plus că procurorii nu au o dovadă clară a unei înţelegeri dintre denunţător şi Bian de colectare a unor sume de bani de la angajaţi.
În replică, procurorul DNA le-a cerut judecătorilor menţinerea deciziei Tribunalului, arătând că "Silviu Bian a înţeles să deturneze puterea de decizie şi control pe care o avea în vederea obţinerii de venituri ilicite" şi că "circumstanţele personale nu pot duce la alegerea unei alte măsuri decât cea a arestului".
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a rămas în pronunţare pe recursul făcut de fostul şef al ANOFM, urmând să decidă dacă va dispune cercetarea acestuia în libertate.
Surse judiciare au declarat că denunţătorul lui Bian ar fi şi el învinuit în acest dosar, în contextul în care acesta a fost primul "personaj" luat în vizor de anchetatori la denunţurile făcute de mai mulţi angajaţi ai instituţiei. În acest context, denunţătorul le-a relatat anchetatorilor despre solicitările lui Bian şi astfel aceştia au decis să facă un flagrant în cazul fostului şef al ANOFM.
Silviu Bian a fost arestat preventiv în 16 octombrie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.
Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Silviu Bian a primit în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM, pentru a cofinanţa posturile.
"În data de 17 septembrie 2011, inculpatul Bian Silviu, în calitate de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă, a primit suma de 22.000 euro şi 19.000 lei de la funcţionarii structurilor judeţene ale ANOFM. Banii au fost pretinşi de către inculpatul Bian Silviu pentru ca, în calitate de ordonator principal de credite, să vireze 25% din costul proiectelor finanţate din fonduri ale Uniunii Europene şi destinate dezvoltării resurselor umane, reprezentând cofinanţarea acestora din fonduri proprii, în vederea bunei derulări a activităţii în cadrul proiectelor. De asemenea, această sumă, primită cu titlu de mită printr-un intermediar, reprezintă o parte din salariile funcţionarilor respectivi pe luna august 2011", a informat DNA.
Bian a fost prins în 15 octombrie în flagrant delict, după ce a primit de la aceiaşi funcţionari, prin intermediari, în acelaşi scop, suma de 82.000 lei, reprezentând o parte din retribuţiile aferente lunii septembrie 2011.
Premierul Emil Boc l-a demis pe Silviu Bian din funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Inspectorul guvernamental Iulia Cîrcei a fost numită, miercuri, secretar general la Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi ordonator de credite, până la numirea unui nou preşedinte.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Citește pe www.zf.ro: Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:39
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
astăzi, 21:33
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse