Biden, după condamnarea lui Evan Gershkovich: Jurnalismul nu este o crimă

  • Mai degrabă, a fost vizat de guvernul rus pentru că este jurnalist şi american, spune preşedintele Joe Biden după condamnarea în Rusia a jurnalistului american Evan Gershkovich.
  • El spune că se vor face eforturi pentru eliberarea lui Evan.
Urmărește
356 afișări
Imaginea articolului Biden, după condamnarea lui Evan Gershkovich: Jurnalismul nu este o crimă

Biden, după condamnarea lui Gershkovich: Jurnalismul nu este o crimă

„Astăzi, Evan Gershkovich a primit o pedeapsă de 16 ani într-o închisoare rusă, în ciuda faptului că nu a comis nicio crimă. Mai degrabă, a fost vizat de guvernul rus pentru că este jurnalist şi american. Facem eforturi pentru eliberarea lui Evan şi vom continua să facem acest lucru. După cum am spus de mult şi după cum a concluzionat şi ONU, nu există nicio îndoială că Rusia îl reţine pe nedrept pe Evan. Jurnalismul nu este o crimă”, spune Joe Biden cu privire la condamnarea americanului Evan Gershkovich.

Biden spune că „vom continua să fim puternici pentru libertatea presei în Rusia şi în întreaga lume şi vom fi împotriva tuturor celor care încearcă să atace presa sau să ţintească jurnaliştii”.

Acesta adaugă că încă din prima zi a administraţiei sale, nu a avut o prioritate mai mare decât să caute eliberarea şi întoarcerea în siguranţă a lui Evan, Paul Whelan şi a tuturor americanilor deţinuţi pe nedrept şi ostatici în străinătate.

„Evan şi-a îndurat calvarul cu o forţă remarcabilă. Nu vom înceta eforturile noastre de a-l aduce acasă. Şi Jill şi cu mine îl ţinem pe Evan şi familia lui în rugăciunile noastre”, mai spune Biden.

Reporterul Wall Street Journal Evan Gershkovich a fost găsit vinovat vineri de spionaj şi condamnat la 16 ani într-o închisoare de maximă securitate din Rusia, pe baza unor acuzaţii pe care angajatorul său şi guvernul Statelor Unite le-au respins ca fiind inventate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici