„Big Brother” la instituţia din dosarul angajărilor fictive în care este judecat Dragnea. Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman a cumpărat un sistem de supraveghere de 18.000 de lei | FOTO

Angajaţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului Teleorman, instituţie devenită cunoscută după dosarul angajărilor fictive în care e judecat Liviu Dragnea, se plâng că sunt supravegheaţi permanent la locul de muncă cu un sistem video care se extinde până spre toaletele instituţiei.

Urmărește
677 afișări
Imaginea articolului „Big Brother” la instituţia din dosarul angajărilor fictive în care este judecat Dragnea. Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman a cumpărat un sistem de supraveghere de 18.000 de lei | FOTO

Sursa foto: DGASPC Teleorman

Potrivit angajaţilor, fiecare încăpere şi intrările în toalete sunt dotate cu camere de supraveghere. Unii susţin că filmări făcute cu aceste camere de supraveghere sunt folosite ca probe în cadrul Comisiilor de Disciplină, tot mai dese în ultimul an.

Unul dintre aceştia a declarat, corespondentului MEDIAFAX, sub protecţia anonimatului, că situaţia e extrem de presantă: “E sub orice critică conducerea actuală, de când au pus camerele de supraveghere. Eu înţeleg că are nevoie de probe pentru Comisia de Disciplină, dar vreau ca măcar când merg la toaletă să ştiu că nu e nimeni informat. În unele locuri, prezenţa lor e justificată, dar nu văd sensul lor în fiecare încăpere. Şi nu e deloc normal şi nici uşor să îşi desfăşori activitatea”.

Supravegherea personalului într-o instituţie publică este o activitate reglementată prin lege şi, potrivit comisarului şef Iulian Orbeşteanu din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, ”camerele de supravghere trebuie să fie montate de o societate specializată, care să aibă licenţă şi trebuie să respecte normele cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. În niciun caz nu este în regulă ca acele camere de supravghere să fie montate în zona toaletelor”.

Într-o solicitare în baza Legii 544 a accesului de informaţiile de interes public, Consiliul Judeţean Teleorman informează că realizarea sistemului de supraveghere a costat 17.777,01 lei.

Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, subordonată Consiliului Judeţean, a avut dificultăţi financiare cu o lună în urmă, când nu a putut plăti integral indemnizaţiile persoanelor cu handicap grav.

Situaţia a fost unică la nivel naţional şi a fost confirmată de una dintre angajatele instituţiei:

“Trebuia să existe o mărire a indemnizaţiilor şi am decis să dăm mai puţin cu 25 de lei persoanelor cu handicap grav. Pentru că nu ne-au ajuns banii de la buget, urmând ca luna viitoare să achităm şi restanţa. În momentul în care s-a făcut solicitarea pentru bani, a apărut o problemă la necesarul de bani. Nu ne-am încadrat pe sumă“.

În aceste condiţii, aproximativ 7.000 de persoane din judeţul Teleorman, cu handicap grav nu şi-au încasat indemnizaţiile integral.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici