- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.03.2019, 14:23)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bilanţ copleşitor al Curţii de Apel Bucureşti. Câte dosare a avut pe masă fiecare magistrat în 2018
Curtea de Apel Bucureşti s-a situat, în 2018, în fruntea listei pe ţară în ceea ce priveşte încărcătura de dosare pe fiecare judecător, se arată în raportul de activitate, unde se precizează că fiecare magistrat a avut 753 de dosare, în vreme ce media la nivel naţional a fost de 699 de cauze.
Urmărește
1021 afișări
Bilanţ Curtea de Apel Bucureşti pe 2018:Un judecător a avut 753 de dosare. Media pe ţară a fost 699
„În anul 2018, aproape un sfert din actul de justiţie la nivel naţional a fost înfăptuit de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate acesteia. În condiţiile unui volum de muncă de trei ori mai mare decât media la nivel naţional, operativitatea în soluţionarea cauzelor la secţiile Curţii şi la nivelul instanţelor arondate a crescut, iar stocul de dosare a scăzut cu peste 5500”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Curtea de Apel Bucureşti, în care se prezintă raportul de activitate pe 2018 al instanţei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Curtea de Apel Bucureşti a acoperit, astfel, 23,42 % din volumul de activitate la nivel naţional, adică 681.191 dosare, volum de activitate aflat în creştere prin raportare la anul precedent.
„Corelativ cu creşterea volumului de activitate, a crescut şi procentul de complexitate aferent cauzelor. Astfel, în 2018, complexitatea cauzelor instrumentate de Curtea de Apel Bucureşti şi instanţele arondate a fost de 26,78% din complexitatea cauzelor la nivel naţional, în creştere faţă de indicatorul înregistrat în anul precedent. Din acest punct de vedere Curtea de Apel Bucureşti ocupă primul loc la nivel naţional, media încărcăturii / judecător din prisma punctelor de complexitate fiind în anul 2018, de 7.611 puncte, peste media altor instanţe din ţară. Un judecător din cadrul Curţii de Apel Bucureşti a fost încărcat în anul 2018, în medie, cu 9.372 puncte de complexitate, peste media celor 15 curţi de apel din ţară şi dublu faţă de o altă instanţă de acelaşi grad”, se mai precizează în sursa citată.
Şi în ceea ce priveşte încărcătura cu dosare per judecător, Curtea de Apel Bucureşti s-a situat, în 2018, între primele poziţii, arată reprezentanţii instanţei.
„Încărcătura la nivelul instanţei a fost de 753 cauze/judecător, peste media la nivel naţional care a fost de 699 cauze/judecător. Ca în fiecare an, şi instanţele din circumscripţia Curţii de Apel Bucureşti s-au aflat între primele poziţii la nivel naţional, în ceea ce priveşte încărcătura/judecător. Astfel în 2018, Tribunalul Ilfov şi instanţele sale arondate au ocupat primul loc la nivel naţional din punct de vedere al încărcăturii cu dosare în raport de numărul de judecători din schemă (1.090 dosare/judecător), fiind urmat la diferenţă mică de Tribunalul Giurgiu şi instanţele arondate (855 dosare/judecător), ambele depăşind cu mult media la nivel naţional (739 dosare/judecător)”, se mai explică în comunicat.
Judecătoriile din raza Curţii de Apel Bucureşti ( Cornetu, Olteniţa, Bolintin Vale) s-au menţinut şi ele în fruntea listei referitoare la încărcătura cu dosare/judecător. Astfel, Judecătoria Cornetu a avut, în 2018, o încărcătură de 5 ori mai mare faţă de anul precedent, respectiv 1466 de dosare/judecător, fiind cea mai încărcată judecătorie la nivel naţional.
„Cu privire la numărul de dosare nou intrate, secţiile Curţii de Apel Bucureşti au înregistrat o creştere cu 9,45%, cu precădere în materia civilă (cu 34,46%), dar şi în materia litigiilor de muncă şi asigurări sociale (cu 29,73%). În ceea ce priveşte activitatea tribunalelor, este de remarcat în mod deosebit activitatea Tribunalului Ilfov, care, deşi s-a confruntat şi în anul 2018 cu o schemă insuficientă de personal şi cu cea mai mare încărcătură de dosare/judecător la nivel naţional, a obţinut cea mai mare creştere a indicelui de operativitate, cu 5,17 procente mai mult faţă de anul anterior”, precizează reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti.
Tribunalul Bucureşti a înregistrat, în 2018, o scădere a stocului de dosare, cu peste 3.000 de cauze, în condiţiile în care fluctuaţia judecătorilor a fost ridicată, iar numărul posturilor libere de judecător şi de personal auxiliar „a fost o dificultate greu de depăşit şi de gestionat”.
„În activitatea celor 21 de judecătorii s-a evidenţiat procentul de operativitate obţinut în anul 2018 de către Judecătoria sectorului 3 Bucureşti, respectiv 96,67%, iar acesta constituie un element care denotă responsabilitatea cu care atât conducerea acestei judecătorii, dar şi întregul personal, fie judecătoresc, fie auxiliar, au desfăşurat activitatea şi în anul care a trecut”, se mai menţionează în comunicat.
Curtea de Apel Bucureşti a avut, vineri, evenimentul de prezentare a raportului de activitate pe 2018, la eveniment participând preşedintele CSM, Lia Savonea, membrii CSM Nicoleta Tînţ şi Gabriela Baltag, şeful Inspecţiei Judiciare, Lucian Netejoru, Gheorghe Florea, preşedintele UNBR.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe