Bilanţul după 5 luni de muncă de acasă: unii patroni nu au tăiat salarii, iar munca remote a adus economii pentru firme

  • În starea de urgenţă, peste 75% dintre angajaţi au preferat să lucreze remote
  • Companiile şi-au redus spaţiul de lucru fizic la jumătate din capacitate
  • Firmele investesc lunar între 120 şi 150 de euro pentru work place-urile digitale
  • Cheltuielile companiilor au scăzut cu peste 30%
Urmărește
1429 afișări

Înainte de pandemie doar 10% dintre angajaţi preferau să lucreze de acasă. După ce s-a dat ordonanţa de urgenţă, între 75 şi 85% dintre salariaţi au ales să lucreze remote. Angajatorii spun că randamentul personalului experimentat a crescut cu peste zece la sută.

În prezent, 50% dintre românii care au posibilitatea, lucrează de acasă. Fapt pentru care, companiile au redus la mai mult de jumătate din capacitatea spaţiului de lucru fizic.

Firmele au cheltuit lunar între 120 şi 150 de euro, pentru a asigura angajaţilor un mediu digital complet. Deşi investiţia companiilor în platformele online s-a mărit, costurile totale au scăzut cu peste 30%.

„Înainte de pandemie, opţiunea de a lucra de acasă a fost tratată superficial”, spune Bogdan Tudor, patronul unei firme IT, care precizează că în acest fel compania a reuşit să nu scadă salariile angajaţilor. 

Singura pierdere a fost la integrarea angajaţilor noi. „Am avut departamente care au avut de suferit, acolo unde aveam de integrat mereu angajaţi noi. Noi avem mulţi tineri pe care ii integrăm, ii învăţăm, ii pregătim ,ii train-uim. Ce facem cu ei? Pentru că pe ei, în mod tradiţional, ii puneam lângă un om experimentat”, a precizat patronul firmei IT. 

Consultantul Viorel Panaite crede că acum este o limită mai neclară între job şi casă. „Un volum mai mare de muncă, uneori poate să însemne o creştere a productivităţii, alteori nu.”, a menţionat Panaite. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici