LIVE TEXT  Bilanţul exploziei de la Crevedia: doi morţi / 58 de victime din care 43 sunt angajaţi MAI / Răniţii, duşi în spitale din Europa / Controale în toată ţara la staţiile GPL / Procurorul general: Instrumentăm distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru

  • Ministerul Afacerilor Interne anunţă că în urma exploziei de sâmbătă de la staţia GPL din Crevedia au fost 58 de victime.
  • Două persoane au murit, iar cei mai mulţi răniţi sunt angajaţi ai ministerului.
  • Depozitul de la Crevedia a primit aviz de funcţionare în 2011 şi l-a pierdut în 2020
Urmărește
10849 afișări
Imaginea articolului Bilanţul exploziei de la Crevedia: doi morţi / 58 de victime din care 43 sunt angajaţi MAI / Răniţii, duşi în spitale din Europa / Controale în toată ţara la staţiile GPL / Procurorul general: Instrumentăm distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru

UPDATE - ANPM: Staţia GPL de la Crevedia nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani

Fosta staţie GPL din Crevedia, judeţul Dâmboviţa, nu mai avea autorizaţie de mediu de aproape 3 ani, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM).

UPDATE - Cinci pacienţi cu arsuri transportaţi către spitale din Austria şi Germania

Cinci pacienţi cu arsuri sunt transportaţi cu aeronave militare de tip C-27 J Spartan către spitale din Austria şi Germania.

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea a două noi misiuni umanitare pentru transportarea aeriană a cinci pacienţi diagnosticaţi cu arsuri către spitale din Viena şi Graz (Austria) şi Berlin şi Lubeck (Germania).

Doi dintre pacienţi vor fi duşi la Lubeck.

Aeronavele militare de tipul C-27 J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni medicale, au decolat duminică din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, la ora 16.00 pe ruta Otopeni-Viena-Graz-Otopeni, respectiv la ora 19.00 pe ruta Otopeni-Lubeck-Otopeni.

Misiunile se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Echipele medicale care monitorizează pacienţii pe timpul zborurilor sunt formate din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din capitală.

UPDATE - Procurorul general: Instrumentăm distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru

Au fost identificaţi mai mulţi martori cu potenţial probatoriu, spune procurorul general, Alex Florenţa. El precizează că procurorii instrumentează infracţiunea distrugere din culpă, având ca urmare un dezastru. Sunt în derulare mai multe percheziţii domiciliare, inclusiv la Primărie.

UPDATE - Şase pacienţi cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi transferaţi în Austria şi Germania

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, duminică, faptul că şase pacienţi cu arsuri în urma exploziei de la Crevedia vor fi duşi pe calea aerului, cu două zboruri, în Germania şi Austria.

UPDATE - Doi pacienţi cu arsuri sunt transferaţi către Lubeck, Germania

Doi pacienţi cu arsuri după explozia de la Crevedia vor fi transportaţi cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale către Lubeck, Germania.

Un nou zbor cu o aeronavă MApN pentru transferul a doi pacienţi către Lubeck, Germania.

Zborul este planificat duminică seara, în jurul orei 18.00.

UPDATE - IGSU: Depozitul de la Crevedia a primit aviz de funcţionare în 2011 şi l-a pierdut în 2020

Depozitul GPL de la Crevedia a fost avizat în 13 octombrie 2011 ca sistem de alimentare, iar în 30 iulie 2020, ISU Dâmboviţa a constatat că instalaţia monobloc tip SKID are o nouă poziţie şi nu se mai respectă distanţele de siguranţă, astfel că s-a pierdut autorizazţia de securitate la incendiu.

UPDATE - Persoanele afectate vor primi ajutor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat pentru ziua de luni o şedinţă de îndată a CJ Dâmboviţa, astfel încât toate persoanele afectate să primească ajutor. De asemenea, Ciolacu a precizat că ulterior vor fi luate şi la Guvern măsurile necesare din fondul de rezervă al primului ministru

UPDATE - Alte victime îşi caută salvarea în străinătate

UPDATE - Mesajul Bisericii

UPDATE - În toată ţara s-a donat sânge

UPDATE - Celulă de criză la care participă premierul

UPDATE - A doua persoană a murit

UPDATE - Alte victime trimise în străinătate

UPDATE - Apel pentru donarea de sânge

UPDATE - Nenorocirea de la Crevedia trimite autorităţile în control

UPDATE - Parchetul a preluat dosarul

UPDATE - Armata ajută victimele

Potrivit MAI „8 victime au fost după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) şi 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni)”.

A doua explozie a făcut 50 de victime dintre care „3 persoane rănite transportate la UPU Târgovişte, 47 persoane la unităţi sanitare din municipiul Bucureşti, cu arsuri şi traumatisme”

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 poliţişti si 2 jandarmi).

Pe parcursul nopţii, 54 persoane au fost internate în diverse secţii ale unităţilor sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Odată cu activarea Planului Roşu de Intervenţie, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la faţa locului au fost angrenate numeroase forţe de intervenţie din Dâmboviţa, Ilfov, Prahova.

„ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanţe SMURD , 2 puncte medicale avansate. ISU BIF - 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboţi, 1 autospecială de stingere cu pulbere şi azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanţe SMURD, 4 ambulanţe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare. ISU PH - 3 autospeciale de stingere. 1 elicopter SMURD, 9 echipaje SAJ Dâmboviţa. IGPR – 29 de poliţişti. IGJR – 30 de Jandarmi”, a anunţat MAI.

Totodată, pentru protecţia cetăţenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranţă pe o distanţă de aproximativ 800 metri faţă de locul intervenţiei şi au fost evacuaţi preventiv aproximativ 3.000 locuitori.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne a fost constituită o celulă de criză, care a reunit şi reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii. Pe lângă coordonarea intervenţiei, au fost operaţionalizate două linii TELVERDE, unde aparţinătorii victimelor exploziei din judeţul Dâmboviţa au putut afla informaţii despre starea celor afectaţi.

De asemenea, a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgenţă a transferului pacienţilor puternic afectaţi, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arşi. Astfel, primii pacienţi vor fi transferaţi cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze şi alte transporturi.

În ceea ce priveşte incendiul, acesta a fost localizat pe parcursul nopţii. Pompierii încă se află la faţa locului deoarece mai există câteva focare. Ancheta specialiştilor va începe imediat după ce pompierii vor stinge flăcările. Printre cei care duminică vor sosi la faţa locului sunt experţii Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera şi Protecţie Antiexplozivă (INSEMEX). Prezenţa specialiştilor INSEMEX de la Petroşani a fost solicitată de Inspecţia Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici