Biroul OMS România prezintă rezultatele studiului "Coşul Naţional pentru Alimentaţie Sănătoasă"

Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Biroul pentru România al OMS şi Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Alfred Rusescu", organizează, miercuri, o conferinţă de presă în care vor fi prezentate rezultatele studiului "Coşul Naţional de Alimentaţie Sănătoasă".

Urmărește
840 afișări
Imaginea articolului Biroul OMS România prezintă rezultatele studiului "Coşul Naţional pentru Alimentaţie Sănătoasă"

Biroul OMS România prezintă rezultatele studiului "Coşul Naţional pentru Alimentaţie Sănătoasă"

Conferinţa, din seria "Mediafax Health Conferences", va avea loc la Hotel Epoque din Bucureşti, începând cu ora 9.30 şi vor participa: Joao Breda, Expert OMS; Aileen Robertson, Profesor Metropolitan University Copenhagen; Alexandr Parlesak, Profesor Metropolitan University Copenhagen; Dr. Victor Olsavszky, şeful biroului OMS în România; Dr. Michaela Nanu, Expert, Institutul pentru Ocrotirea Mamei şi Copilului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în colaborare cu Centrul Global pentru Nutriţie şi Sănătate de la Copenhaga, au făcut o analiză a posibilităţii de introducere în alimentaţia zilnică a românilor de alimente sănătoase şi care să se încadreze într-un buget minim pe care să şi-l permită fiecare familie. Analiza s-a desfăşurat în lunile februarie-martie 2014, în magazine, pieţe, hypermarketuri din patru regiuni ale ţării.

Specialiştii OMS şi ai Centrului Global pentru Nutriţie şi Sănătate au concluzionat că valoarea coşului minim zilnic şi care să şi asigure tot necesarul de nutrienţi pentru o familie de patru persoane ar putea fi în valoare de minim 19,41 lei. Acest coş zilnic poate include: făină integrală, pâine cu tărâţe, varză, ficat de porc, macrou, telemea, ceapă, morcovi, cartofi, sfeclă, mălai. Componenţa coşului zilnic sănătos este calculată în conformitate cu recomandările privind aportul de nutrienţi şi obiectivele privind alimentaţia formulate de către OMS (OMS 2003; OMS 2004). Coşul zilnic poate fi diversificat la un cost cuprins între 20 şi 26 de lei, în componenţa acestuia mai putând fi introduse merele, orezul, prazul, alte organe animale şi o varietate mai mare de peşte.

Printre principalele teme de discuţie de la conferinţă vor fi obiectivele principale ale OMS Europa în promovarea strategiei Sănătatea 2020 şi politica de nutriţie în Regiunea Europeană a OMS, impactul alimentelor şi nutriţiei asupra sănătăţii publice şi dezvoltarea unei politici alimentare de nutriţie cuprinzătoare în Romania, bazate pe sănătate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici