- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Birourile celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi au fost sigilate de poliţişti
Birourile celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi au fost sigilate, miercuri seară, de poliţişti, care au luat cele două camere de luat vederi găsite în pereţii încăperilor respective, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX vicepreşedintele instituţiei ieşene Victor Chirilă.
Birourile celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Iaşi au fost sigilate de poliţişti (Captură video)
"Atât biroul meu, cât şi biroul celuilalt vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constantin Adăscăliţei au fost sigilate de echipa de poliţişti care a venit la CJ în această după-amiază (miercuri după-amiază - n.r.). Poliţiştii au preluat camerele de luat vederi, pe care le-au pus în nişte plicuri, şi au luat probe din ipsosul găsit la faţa locului. A fost încheiat un proces-verbal de constatare, pe care l-am semnat împreună cu avocaţii noştri", a afirmat vicepreşedintele CJ Iaşi Victor Chirilă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
El a precizat că ancheta la faţa locului va continua în cursul zilei de joi.
Pe de altă parte, Victor Chirilă a afirmat că, cel mai probabil, camerele de luat vederi au fost montate în ultimele zece zile, pe parcursul nopţii, însă, în opinia sa, operaţiunea a fost făcută de un amator.
"Toţi mi-au pus întrebarea cum de m-am dus direct în zona din birou unde au fost montate camerele. Operaţiunea a fost făcută de un amator. Cel care le-a pus acolo n-a avut îndemânare. Nu se potrivea culoarea varului de pe perete, iar în plus erau şi urme de var pe jos", a spus Victor Chirilă.
El a afirmat că joi dimineaţă se va prezenta, alături de celălalt vicepreşedinte al CJ, la sediul DNA Iaşi, unde a fost chemat.
"Iniţial, m-au chemat azi (miercuri - n.r.), dar le-am spus că sunt cu ziariştii în birou şi am reprogramat pentru mâine dimineaţă (joi dimineaţă - n.r.). Vom merge cu avocaţii, însă nu ştim despre ce este vorba", a afirmat Chirilă.
Şeful CJ Iaşi Constantin Simirad nu s-a aflat miercuri în instituţie, fiind plecat din localitate, însă a precizat că se va interesa de acest caz în cursul zilei de joi.
"Poate că şi în biroul meu găsesc un astfel de dispozitiv", a spus Simirad.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Victor Chirilă, a spus miercuri, într-o conferinţă de presă, că a descoperit în biroul său şi al celuilalt vicepreşedinte al CJ, Constantin Adăscăliţei, membru PSD, camere de luat vederi care ar fi fost instalate fără ştirea lor, adăugând că a fost sesizată Poliţia în acest caz.
El a precizat că, marţi după-amiază, a descoperit o cameră de luat vederi, de dimensiuni mici, instalată în perete deasupra uşii din biroul său, afirmând că nu avea cunoştinţă de faptul că era "monitorizat şi urmărit.
Direcţia Naţională Anticorupţie precizează, miercuri, că se fac verificări pentru stabilirea împrejurărilor în care au fost dezvăluite acte procedurale autorizate de judecător în dosarul privind CJ Iaşi, în care se fac acte premergătoare urmăririi penale privind suspiciuni de corupţie.
"Ca urmare a informaţiilor vehiculate în spaţiul public generate de declaraţia făcută de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Chirilă Victor în legătură cu descoperirea în biroul său a unor obiecte de tehnică de monitorizare, Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări: Serviciul Teritorial Iaşi desfăşoară acte premergătoare urmăririi penale în legătură cu suspiciunea săvârşirii unor fapte de corupţie. În acest stadiu al anchetei penale, mai multe detalii nu pot fi date publicităţii", precizează Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) într-un răspuns la o solicitare făcută de agenţia MEDIAFAX.
Totodată, Direcţia Naţională Anticorupţie arată că a declanşat verificări în vederea stabilirii împrejurărilor în care "acte procedurale autorizate de judecător, în conformitate cu art. 911 - 915 Cod de procedură penală, au fost dezvăluite în cursul desfăşurării anchetei penale, cu riscul periclitării bunului mers al acesteia".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO