Bistriţa: Zece persoane, între care un poliţist şi un jandarm, reţinute pentru trafic de droguri

Zece persoane, între care un poliţist şi un jandarm, acuzate de consum şi trafic de droguri de risc şi mare risc, au fost reţinute, luni, de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud.

Urmărește
88 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Zece persoane, între care un poliţist şi un jandarm, reţinute pentru trafic de droguri

Bistriţa: Zece persoane, între care un poliţist şi un jandarm, reţinute pentru trafic de droguri (Imagine: Mediafax Foto)

Totodată, un subofiţer de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud, cercetat în acelaşi caz, nu are voie să părăsească localitatea timp de 30 de zile, iar un elev al Şcolii de Subofiţeri Câmpina, implicat în traficul de droguri, este şi el cercetat penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud, Claudia Rădoi, a informat, luni noapte, că cei zece fac parte dintr-un grup infracţional aflat în monitorizarea DIICOT, a SRI şi a Poliţiei încă din 11 mai, ei fiind acuzaţi de trafic de canabis, rezină de cabanis şi mefedronă, cunoscută sub numele popular de "sare de baie".

Potrivit sursei citate, gruparea infracţională îşi procura drogurile din Spania şi Ungaria şi le comercializa în România la preţul de 50-60 de lei pe gramul de canabis şi rezină de canabis, respectiv 100 -180 de lei gramul de mefedronă.

Claudia Rădoi a declarat că cei zece au fost reţinuţi în urma a 33 de percheziţii care au avut loc duminică la domiciile mai multor persoane, ocazie cu care au fost aduse la secţia de Poliţie pentru audieri 52 dintre ele. În timpul percheziţiilor, au fost găsite, la domiciile lor, suma de 110.000 lei, aparate foto şi video, cântare electronice, instrumente de consumat droguri, dar şi 40 de grame de mefedronă.

Urmare a audierilor care au avut loc în cursul zilei de luni, Secţia Bistriţa-Năsăud a DIICOT a reţinut zece persoane, între care poliţistul de la Ordine Publică şi un jandarm de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bistriţa-Năsăud.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei zece sunt prezentaţi Tribunalului Bistriţa-Năsăud pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru consum şi trafic de droguri de risc şi de mare risc, fiind posibil ca audierile să dureze toată noaptea.

Claudia Rădoi a precizat că, în ceea ce-l priveşte pe poliţist, colegii lui au primit informaţii de la cetăţeni anonimi că ar fi fost văzut în cluburi şi baruri drogându-se cu "sare de baie".

"Am primit multe sesizări anonime de la cetăţeni indignaţi de ce vedeau şi am început ancheta. Am colaborat cu DIICOT pentru ca acest caz să fie dus la bun sfârşit. Colegul nostru riscă excluderea din Poliţie", a declarat Rădoi.

Sarea de baie, comercializată în "magazinele de vise" sub denumirea "Special Gold" este o substanţă extrem de periculoasă, care conţine mefedronă, un drog sintetic care creează dependenţă. Praful s-a comercializat liber până la începutul acestui an. Ulterior, consumul şi vânzarea acestei substanţe a fost interzisă.

Din septembrie 2009 şi până la începutul anului curent, cinci tineri cu vârste între 25 de 30 de ani au murit numai în Bucureşti după ce au consumat "Special Gold".

În luna februarie, printr-o Ordonanţă de Urgenţă aprobată de Guvern în completarea Legii nr. 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi a Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, au fost interzise 36 de substanţe şi plante cu efect halucinogen. Printre acestea să găseşte şi produsul "Special Gold", cel care, prin efectele destructive asupra organismului şi numărul mare de tineri ajunşi la spitale, a grăbit apariţia legii care interzice produsele de acest gen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici