- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (02.12.2021, 11:38)
- Aurelian Soare
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Bizonii se întorc în România după o absenţă de 200 de ani
Urme de copite în noroi şi scoarţă smulsă de pe copaci - acestea sunt urmele vizibile ale bizonilor din Munţii Carpaţi. Animalele pot fi greu de observat, spun specialiştii.
Urmărește
11750 afișări
Bizonii se întorc în România după o absenţă de 200 de ani
Acestea sunt semne ale succesului unui proiect menit să reintroducă bizonii în regiune după o absenţă de secole.
Ultimul bizon european sălbatic a fost ucis de braconieri în 1927, dar reapariţia lor în România este esenţială pentru a menţine giganţii blănoşi în afara listelor de specii aflate în pericol critic de dispariţie, scrie Euronews.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
„A existat o nevoie urgentă de a oferi din nou bizonilor şansa de a trăi în sălbăticie şi de a amesteca genele acestor bizoni din captivitate”, spune Matei Miculescu, un gardian forestier responsabil cu monitorizarea turmei din Carpaţi.
Sub lumina soarelui de toamnă, la marginea unei păduri străvechi, Miculescu se afla în căutarea celor mai noi ocupanţi ai pădurii.
În ultimii ani, acestea au fost tentate să pătrundă mai mult în pădure de vegetaţia abundentă şi de posibilitatea de a-şi extinde habitatul.
Miculescu spune că animalele prosperă aici, spre deosebire de captivitate, care „creează riscul de consangvinizare” şi le diminuează şansele de supravieţuire.
România a primit bizonii înapoi în sălbăticie încă din 2014, la peste 200 de ani după ce au fost văzuţi ultima dată în România.
„Aproximativ 105 bizoni trăiesc acum în libertate în Munţii Ţarcu şi s-au acomodat bine”, spune Marina Druga, şefa proiectului condus în comun de WWF şi Rewilding Europe.
„Obiectivul este de a ajunge la o populaţie de 250 de indivizi în cinci ani”.
După ce animalele ajung pentru prima dată în ţară, ele petrec câteva săptămâni pentru a se aclimatiza la viaţa în sălbăticia românească, înainte de a fi eliberate şi lăsate să se descurce singure.
În prezent, acestea locuiesc într-o zonă protejată de peste 8.000 de hectare. Din 2014, în regiune s-au născut 38 de pui de bizon.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20