Blocaje rutiere pe drumurile naţionale afectate de aluviuni

Traficul rutier se desfăşura cu dificultate, duminică la prânz, pe autostrada "Soarelui" şi pe DN1 - sensurile către Bucureşti -, din cauza turiştilor care se întorc de pe litoral sau de la munte, pe alte câteva porţiuni de drumuri naţionale circulaţia fiind afectată de aluviuni.

Urmărește
4 afișări
Imaginea articolului Blocaje rutiere pe drumurile naţionale afectate de aluviuni

Aglomeraţie pe autostrăzi şi blocaje rutiere pe drumurile naţionale afectate de aluviuni

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi pentru acest sfârşit de săptămână sunt estimate valori ridicate de trafic pe rutele dinspre litoral şi munte.

Duminică, în jurul prânzului traficul a început să se aglomereze pe DN 22C- Basarabi - Medgidia - Cernavodă, însă nu erau înregistrate blocaje.

Totodată, din cauza aglomerării DN 1, pe Valea Prahovei - unde se execută lucrări de asfaltare între Buşteni şi Predeal - pot să apară probleme legate de fluenţă.

De asemenea, traficul rutier se desfăşura pe un singur fir pe DN 7C - Transfăgărăşan, drum care a fost blocat sâmbătă, din cauza unei viituri.

Pe DN 7A (Brezoi-Petroşani), între kilometrii 32 şi 33, în localitatea Voineasa (Vâlcea), traficul rutier se desfăşura, duminică, pe un singur fir, după ce sâmbătă fusese blocat în totalitate. Se acţionează în continuare pentru degajarea drumului de aluviuni.

Şi pe DN 10, la Km. 79+700, pe raza comunei Siriu, în zona barajului, s-a reluat circulaţia după ce noaptea trecută, în jurul orei 01.30, ploile abundente au produs viituri care au antrenat de pe versanţi mâl şi pietre.

Autorităţile au instituit cod galben în 26 judeţe, unde va ploua abundent până luni dimineaţa. Potrivit atenţionării meteorologice, până sâmbătă dimineaţă ploile vor avea caracter torenţial, vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări de vânt şi posibil căderi de grindină în Transilvania, Maramureş, Crişana şi Banat, precum şi în toata zona de munte, existând riscul producerii unor noi alunecări de teren sau viituri.

Poliţia Rutieră le recomandă şoferilor care se deplasează în zonele montane să circule cu viteză redusă şi maximă prudenţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă când pe drum sunt prezente obstacole (grohotiş, aluviuni, stânci).

Totodată, conform normelor rutiere, participanţii la trafic sunt obligaţi să anunţe administratorul drumului public ori cea mai apropiată unitate de poliţie atunci când au constată că drumurile sunt blocate de obstacole sau în oricare alte situaţii periculoase pentru fluenţa şi siguranţa circulaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici