- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (23.05.2018, 16:06)
- Nicolae Oprea
Blocul Naţional Sinidical: Marile contracte pentru înzestrarea armatei hrănesc o clientelă politică/ Vom solicita preşedintelui României să ceară anchetă în CSAT
Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat, miercuri, că multe contracte pe care statul le face pentru înzestrarea armatei ar fi nefaste pentru economia naţională şi ar hrăni o clientelă politică, precizând că va solicita preşedintelui României declanşarea, în acest sens, a unei anchete în CSAT.
Urmărește
711 afișări
Blocul Naţional Sinidical: Marile contracte pentru înzestrarea armatei hrănesc o clientelă politică/ Vom solicita preşedintelui României să ceară anchetă în CSAT
„S-au făcut multe tâlhării, jaf pe banul public. S-au achiziţionat multe echipamente şi tehnologii de care în realitate nu am avut niciodată nevoie. Şi astăzi, după mai bine de 20 de ani, avem cumpărate echipamente care nu au fost utilizate niciodată. România se află pe locul 1 în lume în ceea ce priveşte ponderea achiziţiilor şi cheltuie 46 la sută din buget”, a declarat, miercuri, Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), într-o conferinţă de presă.
Şeful sindicatului BNS acuză că faptul că multe contracte semnate de România pentru înzestarea armatei ar fi nefaste pentru economia naţională şi „hrănesc o clientelă politică”.
„Ne înngrijorează faptul că marile contracte care se fac acum continuă să fie nefaste pentru economia României, continuă să hrănească o clientelă politică .Am cerut Comisiei parlamentare să constituie o comisie care să investigheze modul în care a fost respectată legea (…) pentru că trebuie să ştim ce s-a întâmplat cu miliardele alea care lipsesc ca investiţii directe în economia României. (…) S-ar putea să descoperim că multe contracte încheiate nu au fost onorate conform obligaţiilor. Asta ar aduce o şansă pentru ce a rămas din industria de apărare”, a mai declarat Costin, care a menţionat şi faptul va transmite o solicitare preşedintelui României pentru a cere în CSAT declanşarea unei anchete care să vizeze contractele pentru înzestrarea Armatei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Administraţia Trump va intensifica arestările imigranţilor în marile oraşe din SUA
-
Frigul extrem face ca inaugurarea lui Trump să se facă în interior, pentru prima dată în 40 de ani
-
Industria care poate să pună România pe hartă. Experţii spun că potenţialul „este imens”, dar facem greşeli de amatori
"Vom transmite o solicitare de data aceasta preşedintelui României, care are puterea de a convoca Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT). Cerem domnului preşedinte ca în CSAT să se ia decizia declanşării unei anchete privitoare la modul în care programele multianuale pentru înzestrarea forţelor de apărare au ţinut cont de direcţiile de acţiune şi de principiile care sunt cuprinse în acest document aprobat de Parlament în 2015, Strategia naţională de apărare a ţării pentru perioada 2015-2019", mai spus sindicalistul.
Costin mai precizează faptul că din anul 2003 şi până în prezent s-au cheltuit 9 miliarde de dolari pentru înzestrarea armatei şi penru instituţiile de ordine publică.
„Din 2003 şi până acum, România a cheltuit pentru dotarea sistemului de apărare şi pentru cel de ordine publică, fără să includem noile sume de achiziţii pentru rachete, transportoare, corvete, suma de 9 miliarde de dolari. Prevederea legală, pentru cei care ne-au vândut echipamente şi tehnologii, şi care trebuiau să compenseze economic aceste tranzacţii comerciale, spune că tu cel care îmi vinzi trebuie să compensezi prin transferul de tehnologie, prin crearea de activităţi economice pe teritoriul României, cu cel puţin 80 la sută din valoarea sumelor pe care eu le cheltui”, precizează Costin.
Acesta a mai afirmat faptul că industria naţională de apărare nu este suficient de exploatată.
„Alocarea a 2% din PIB pentru apărare este un gest binevenit. Aşteptăm ca statul să-şi întoarcă în sfârşit ochii şi spre industria noastră autohtonă, să găsească soluţii prin care cei de la care vor cumpăra echipamente şi tehnologii să se implice în economia României, să investească în companiile româneşti. De ce să nu le cumpere? Să le includă în procesele de producţie şi comerciale europene şi mondiale”, afirmă preşedintele BNS.
Citeşte şi: Educatoarele şi directoarea Grădiniţa „Micul Regat” Constanţa, condamnate la închisoare cu suspendare/ Daunele morale, majorate
Citeşte şi: Deputatul Cătălin Rădulescu, la ieşirea din Parchetul General, despre o poliţistă din Argeş: Este o nesimţită şi o să îi fac plângere penală
Citeşte şi: Mesajul Ministerului de Interne, pentru şoferii mijloacelor de transport în comun, după accidentul din Ungaria: Şoselele nu vă aparţin
Citeşte şi: Tudorel Toader a cerut protecţia procurorului care instrumentează dosarul şefului DNA Ploieşti/ Elena Iordache: Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau ameninţare
Citește pe alephnews.ro: Restricții în București și trafic spre munte: Ce trebuie să știi când pleci la drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Premierul Thailandei declară că a fost ținta unei escrocherii cu A.I.: „Am auzit clar vocea liderului țării”
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Cine este miliardarul discret care împinge din umbră o întreagă ţară de pe drumul european către un parteneriat cu Rusia
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Cine este „Raisa”, femeia de pe TikTok care îl promovează intens pe Călin Georgescu: „Președintele României și comandantul meu suprem”
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe