- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (16.06.2018, 12:57)
- Daniela Timofti
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Blood Network, campanie cu recompensă. Studenţii vin în număr mare să doneze sânge în Parcul Herăstrău. FOTO
Aproape 100 de tineri bucureşteni s-au prezentat, în cursul zilei de sâmbătă, pentru a dona sânge în cadrul campaniei mobile Blood Network, care îi recompensează pe aceştia cu bilete la festivalurile Untold şi Neversea. Unitatea mobilă se află în Parcul Herăstrău până duminică.
Urmărește
633 afișări
Blood Network, campanie cu recompensă. Studenţii vin în număr mare să doneze sânge în Parcul Herăstrău
Potrivit organizatorilor, sâmbătă, în prima zi a campaniei, au venit aproape 100 de donatori, majoritatea fiind studenţi, iar duminică sunt aşteptate tot atâtea persoane. Campania a debutat în anul 2015, când România se afla pe ultimul loc din Europa la donare de sânge.
“Campania are deja patru ani de existenţă, iar în aceşti ani am încercat să schimbăm percepţia tinerilor din România. Mulţi dintre cei care au donat la prima ediţie a campaniei au donat şi la următoarele. Donatorii primesc un bilet de o zi la festivalurile Untold sau Neversea. (...) Ne-am dorit să facem campania, pentru că în 2015 când s-a desfăşurat prima ediţie, datele statistice erau îngrijorătoare cu privire la donarea de sânge, România era pe ultimul loc. Astfel, am început să tragem un semnal de alarmă. O miză importantă este de a-i determina pe tineri să doneze, şi nu doar odată pe an. (...) Zilnic donează circa 100 de persoane”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Edy Cherji, directorul de comunicare al campaniei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Donatorii, majoritatea tineri, susţin că principalul motiv care-i determină să participe la campanie este dorinţa de a ajuta oamenii, iar biletul la festival este doar o recompensă, nu o motivaţie.
“Sunt studentă la Medicină în anul I şi am fost încurajată de profesori să donăm pentru că, practic, ajutăm alţi oameni. (...) Biletul la festival este o recompensă. Este prima dată când donez şi am puţine emoţii”, a spus Teodora Micu, o donatoare.
“Am venit încă de la ora 7:00 aici, pentru că mi-am dorit foarte mult să donez. Mi se pare un act foarte frumos prin care ajuţi oamenii. Nu este prima dată când donez, am mai făcut-o şi anul trecut”, a spus o altă tânără.
Unele persoane susţin că nu au reuşit să doneze din motiv că s-au înregistrat prea mulţi pe listă.
“Nu am reuşit să donez pentru că am venit târziu, pe la 9:30, şi erau prea mulţi pe listă. În schimb voi veni mâine dimineaţă. (...) Vreau să ajut oamenii, dar recunosc că vin şi pentru biletul de la festival”, a spus Radu Lungu, student.
Potrivit organizatorilor, cei care doresc să doneze sânge trebuie să aibă minimum 50 de kilograme şi să nu fi suferit de vreo boală. Totodată, este important ca să nu consume alcool cu 24 de ore înainte de momentul donării. Aceştia vor completa iniţial un chestionar. Toată procedura de introducere a datelor personale, măsurarea greutăţii, a tensiunii, şi recoltarea de sânge durează aproximativ 20 de minute.
Bucureştenii care vor să doneze sânge sunt aşteptaţi şi duminică, între orele 8:00 şi 14:00 în parcul Herestrău, intrarea Charles de Gaulles.
Campania se află la cea de-a patra ediţie. În acest an s-a desfăşurat şi în oraşele Cluj, Braşov, Iaşi, Timişoara şi Bucureşti. Pe 23-24 iunie, se va organiza în oraşul Constanţa. De asemenea, oamenii sunt încurajaţi să meargă să doneze sânge şi la centrele de transfuzie din întraga ţară.
De la începutul ediţiei din 2018, până în prezent au donat circa 800 de persoane.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe