- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.07.2013, 18:06)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
BNS: Indicatorul de performanţă nu e specific contractelor de muncă. Poate fi mecanism de stimulare
Indicatorul de performanţă nu este specific contractelor individuale de muncă şi nu poate fi introdus decât ca instrument care să stea la baza unor bonusuri financiare, nu şi pentru diminuarea veniturilor salariale, a declarat duminică, pentru MEDIAFAX, preşedintele BNS, Dumitru Costin.
Urmărește
303 afișări
Preşedintele BNS, Dumitru Costin (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)
Preşedintele Blocului Naţional Sindical, Dumitru Costin, consideră că guvernele României fac legi de salarizare multiple fără să aplice vreuna.
"România tot face legi de salarizare. A mai făcut două legi în perioada 2008 - 2009. Nu a aplicat niciuna dintre ele până în momentul de faţă. Suntem specialişti la făcut legi pe care nu le aplicăm", a declarat liderul sindical.
El a explicat că indicatorul de performanţă nu este specific contractelor individuale de muncă şi el nu poate fi introdus în prezent decât ca instrument care să stea la baza unor bonusuri financiare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Nu poate fi instrument pentru diminuare veniturilor salariale. Va fi dificil să identifici criterii de performanţă în multe domenii. Spre exemplu pentru cineva care lucrează la registratură. Ce criteriu introduci să înregistreze 100 de documente pe zi? Ce să facă? Să iasă pe stradă şi să se roage de lume să vină la ghişeu să înregistreze documente?", a declarat Costin.
În opinia sa ar fi necesar un proces de evaluare a muncii în mediul bugetar, aşa cum se întâmplă în privat.
"Trebuie evaluat tipul de activitate, complexitatea şi, în funcţie de asta, să vină performanţa", a mai spus Dumitru Costin.
Potrivit liderului sindical, introducerea indicatorului de performanţă poate lăsa loc abuzurilor pentru că există mult subiectivism.
"Un mecanism de stimulare e binevenit, dar dificil de pus în practică. Actuala lege este corectă, dar cred că a lipsit eevaluarea individuală a lucrătorilor. Ea se face superficial şi pe ochi frumoşi, rezultatele la concursuri se ştiu dinainte. Lipseşte curajul politic, voinţa pentru evaluarea corectă a resurselor umane şi lipsesc resursele financiare", a mai spus Costin.
Salariile bugetarilor vor include atât o sumă fixă, dar şi o parte variabilă care va depinde de performanţele profesionale individuale ale angajaţilor, sistem care va fi reglementat prin noua lege a salarizării din sectorul public pregătită pentru anul viitor, relevă un document oficial obţinut de MEDIAFAX.
Citeşte şi:
EXCLUSIV: Salariile bugetarilor vor include o parte variabilă în funcţie de performanţa profesională individuală
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe