- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (24.02.2011, 17:34)
- Lidia Neagu , Lidia Neagu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boagiu spune că la vară va fi deschisă Autostrada Soarelui. Exproprierile însă merg greu, probleme sunt şi din cauza siturilor arheologice
Ministrul Transporturilor Anca Boagiu asigură şoferii că vor putea circula la vară pe autostrada Bucureşti-Constanţa (Soarelui), însă Guvernul nu a aprobat încă sumele pentru exproprieri, iar singurul loc în care se lucrează mai intens este un pod, potrivit Ştirilor ProTV.
Urmărește
115 afișări
Boagiu spune că la vară va fi deschisă Autostrada Soarelui, deşi Guvernul nu a aprobat exproprierile (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Lucrările la Autostrada Soarelui înaintează lent, iar drumul ar trebui deschis ciculaţiei la vară
Muncitorii, care din cauza frigului lucrează într-un cort, mai pot fi găsiţi şi la alte câteva pasaje care traversează drumurile naţionale din zonă, însă există porţiuni de teren unde constructorul nici măcar nu a început să lucreze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Potrivit site-ului stirileprotv.ro, ritmul lucrărilor nu este convingător. Constructorii dau vina pe exproprieri. Toţi oamenii din zonă aşteaptă cu îngrijorare să afle ce sume le va da Guvernul dacă îsi pierd o parte din pământuri pentru autostradă. Întrebat dacă îl deranjează construcşia autostrăzii, Gheorghe Cojocaru, primarul orasului Murfatlar, spune că nu, însă singura problemă e preţul: "Fiecare metru pătrat face un pepene. Un euro face 4.26 lei la ora asta, adică preţul unui pepene, cultura pe un an de zile".
Una dintre problemele la care nu s-au găsit soluţii este cea a viilor de pe traseul autostrăzii, care trebuie expropriate. Cei mai mulţi dintre proprietari au luat fonduri europene ca să le replanteze. Acum sunt puşi în situaţia de a-şi bloca afacerile finanţate cu bani de la Bruxelles.
Pe lângă exproprieri, o altă problemă a autostrăzii sunt culturile de vie pentru care proprietarii au accesat fonduri europene ca să le replanteze, iar acum terenul va fi expropriat, existând riscul de a-şi pierde o parte din afaceri.
Chiar dacă Ministerul Transporturilor ar rezolva rapid exproprierile, lucrările tot nu ar putea avansa întrucât pe traseul autostrăzii au fost descoperite 67 de situri arheologice, care nu pot fi studiate decât după ce terenul din zonă se va usca.
În prezent autostrada este construită doar între Bucureşti-Cernavodă, de unde trebuie continuată până la Constanţa, pe o distanţă de 52 de kilometri.
Lucrările la tronsonul Cernavodă-Medgidia sunt efectuate de către compania franceză Colas. Contractul are o valoare de 224 milioane euro.
Sectorul Medgidia-Constanţa este construit de consorţiul italiano-german Astaldi-Max Boegl, valoarea contractului fiind de 211 milioane euro.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe