Boala limbii albastre face ravagii printre oi. Paradă anulată la Madrid

Guvernul regional din Madrid a anulat joi tradiţionalul spectacol anual al turmelor de oi prin centrul capitalei spaniole, programat pentru duminică, o măsură preventivă împotriva unei noi variante a bolii limbii albastre, relatează Reuters.

Urmărește
46 afișări
Imaginea articolului Boala limbii albastre face ravagii printre oi. Paradă anulată la Madrid

Boala limbii albastre face ravagii printre oi. Paradă anulată la Madrid

Boala limbii albastre, răspândită de insecte, poate fi mortală pentru rumegătoarele domestice precum ovinele, bovinele şi caprinele. Boala este prezentă în diferite zone ale Spaniei şi cu diferite variante.

O nouă variantă, BTV3, circulă de anul trecut în Ţările de Jos, nordul Belgiei şi vestul Germaniei şi a apărut recent în sud-vestul Spaniei, arată datele Ministerului Agriculturii, conform sursei citate.

Deşi niciun caz al noii variante nu a fost depistat în regiunea Madrid, autorităţile au anulat traversarea ca măsură de precauţie.

„Ne aflăm într-o zonă în care trebuie să limităm concentrarea şi circulaţia animalelor”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al departamentului de agricultură al guvernului regional din Madrid.

O dată pe an, oile ies pe străzile Madridului ca parte a evenimentului anual „Fiesta de la Trashumancia”, care recunoaşte rutele tradiţionale folosite pentru transhumanţa turmelor de animale.

Tradiţia de opt secole a dispărut în secolul al XIX-lea, dar a fost reînviată în urmă cu trei decenii, făcând deliciul localnicilor şi turiştilor deopotrivă.

Ciobanilor li se permite să îşi îndrepte animalele spre păşunile din sud pentru iarnă prin unele dintre cele mai aglomerate zone ale oraşului, cum ar fi piaţa Puerta del Sol.

Mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Ţările de Jos, au implementat campanii de vaccinare împotriva noii variante.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
madrid,
turme,
parada

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici