- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Actualul Cod al Muncii e depăşit, e un factor de blocaj şi frână în obţinerea unui loc de muncă
Premierul Emil Boc a anunţat, joi, că ultimul domeniu care mai trebuie reformat de Guvern este cel al legislaţiei muncii, actualul Cod al Muncii fiind unul depăşit, "un factor de blocaj şi de frână în obţinerea unui loc de muncă".
Boc: Actualul Cod al Muncii e depăşit, e un factor de blocaj şi frână în obţinerea unui loc de muncă (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)
Boc a declarat, într-o conferinţă de presă la Cluj, că Guvernul pe care îl conduce şi-a propus finalizarea noului Cod al Muncii şi a Legii zilierilor, "care vor aduce sute de mii de locuri de muncă în economie".
"Aş face o referire la un domeniu pe care îl avem de finalizat, ca şi Guvern, în domeniul reformelor structurale. Este reforma legislaţiei muncii, ultima reformă inportantă care ne-a rămas de implementat din punct de vedere politic şi legislativ. Noul Cod al Muncii şi noua Lege a zilierilor, cele două acte normative, vor aduce sute de mii de locuri de muncă în economie. Actualul Cod al Muncii, din nefericire, este depăşit de vremuri. A fost depăşit şi de criza economică şi de mutaţiile care au intervenit în ultimii şase ani şi, în loc să fie un element care să stimuleze angajările, este un factor de blocaj, la care, dacă mai adăugăm şi criza economică, devine un factor de frână în obţinerea unui loc de muncă", a spus Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Potrivit acestuia, în momentul de faţă un angajator preferă să lucreze "la negru", decât să opteze pentru un contract de muncă pentru perioadă determinată "şi să intre în această maşinărie complexă, birocratică, dată de actualul Cod al Muncii".
"Flexibilizarea Codului Muncii este o necesitate majoră pentru piaţa forţei de muncă din România. Adoptarea Legii zilierilor, care din nou va scoate la suprafaţă la plata impozitelor şi taxelor aferente zeci de mii de locuri de muncă, este un lucru la care Guvernul ţine foarte mult. De aceea în fiecare săptămână mi-am petrecut ore în şir în dialog cu partenerii sociali, o voi face şi vineri, pentru a da forma finală Codului Muncii în vederea promovării lui şi adoptării. Pentru că este ultima reformă importantă a statului, care nu a fost încă desăvârşită şi care va oferi o schimbare de percepţie pentru fiecare dintre noi, fie că suntem salariaţi, fie că suntem angajatori. De aceea, în perioada următoare ne vom concentra asupra acestui element", a precizat premierul Emil Boc.
Cele cinci confederaţii sindicale au anunţat că vor decide luni formele de protest, nemulţumite de modificările aduse Codului Muncii, care dezavantajează angajaţii.
BPN al PDL i-a mandatat pe premier şi pe ministrul Muncii să finalizeze în cursul acestei săptămâni Codul Muncii.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO