Boc: Afirmaţia sindicatelor că bugetul pe 2011 nu asigură salarii pentru 80.000 bugetari este falsă

Proiectul de buget pentru anul viitor asigură fondurile salariale pentru 1,29 milioane persoane, astfel că declaraţiile liderilor sindicali conform cărora proiecţia pentru 2011 nu prevede salarii pentru 80.000 bugetari sunt false, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Boc: Afirmaţia sindicatelor că bugetul pe 2011 nu asigură salarii pentru 80.000 bugetari este falsă

Boc: Afirmaţia sindicatelor că bugetul pe 2011 nu asigură salarii pentru 80.000 bugetari este falsă (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a arătat că procedurile de concediere a unor bugetari sunt deja în derulare şi nu impun declanşarea altor măsuri similare.

Premierul a amintit totodată că România avea la sfârşitul lunii septembrie 1.316.000 angajaţi în sistemul bugetar, nivel care trebuie diminuat la 1.290.000 salariaţi până la finele anului.

Discuţiile de la Ministerul Muncii pe Legea salarizării s-au încheiat fără rezultate, sindicaliştii afirmând că dacă se păstrează actuala proiecţie bugetară, pentru 80.000 de bugetari nu vor fi asigurate salariile în 2011, ceea ce ar însemna noi diminuări salariale sau noi disponibilizări.

Vicepreşedintele Alianţei "Sed Lex", Răzvan Bordeanu, a declarat, joi, la finalul, discuţiilor de la Ministerul Muncii, că dacă va scădea fondul de salarii la 39 de miliarde de lei, 7% din bugetari, reprezentând aproximativ 80.000 de oameni, nu vor avea asigurate salariile în anul 2011, ceea ce ar însemna noi diminuări salariale sau noi disponibilizări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici