- Home
- Social
- IAŞI, (16.09.2010, 15:59)
- Florin Ghetau , Florin Ghetau ,
Boc: Dacă nu se adopta Legea pensiilor în forma actuală puneam de la buget 5 mld. euro, şi nu doar 3
Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Iaşi, că dacă reforma sistemului de pensii se făcea potrivit variantei opoziţiei, în anul 2011 ar fi trebuit puse cinci miliarde de euro de la buget pentru pensii, şi nu doar trei miliarde, aşa cum prevede actuala formulă a legii adoptate în Camera Deputaţilor.
Urmărește
66 afișări
Boc: Dacă nu se adopta Legea pensiilor în forma actuală puneam de la buget 5 mld. euro, şi nu doar 3 (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Premierul a spus că adoptarea în Camera Deputaţilor a legii privind sistemul unitar de pensii este un act de dreptate socială, precizând că astfel au fost eliminate pensiile de lux şi se asigură susţinerea bugetului de pensii pe termen mediu şi lung, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Dacă legea nu se adopta în forma în care a fost adoptată ieri (miercuri - n.r.), în 2011 trebuia să punem de la bugetul de stat cinci miliarde de euro, dacă se mergea pe varianta Opoziţiei, bani care trebuiau luaţi de la dezvoltare, de la cofinanţarea proiectelor europene, educaţie sau de la sănătate pentru a asigura susţinerea bugetului de pensii. Aşa, puţin peste trei miliarde de euro vor fi necesari în 2011 pentru susţinerea bugetului. (...) Reforma pensiilor aduce dreptate în sistemul de pensii, au fost eliminate pensiile de lux, s-a impus principiul contributivităţii şi, în al treilea rând, legea asigură o susţinere a bugetelor de pensii pe termen mediu şi lung", a declarat premierul Emil Boc.
Întrebat dacă vârsta de pensionare 65 de ani nu este prea înaintată, premierul a declarat că statul român poate decide ca pensionarea să se facă la 50 de ani, însă într-o asemenea variantă nu ar mai exista bani pentru susţinerea bugetului de pensii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cacealmaua prezidențialelor: Ciolacu anunță că săptămâna viitoare „fixează data alegerilor”. PSD va face sondaje pentru Crin Antonescu, Călin Georgescu, Elena Lasconi, Nicuşor Dan și George Simion/ PNL va face sondaje pentru Ilie Bolojan
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
"Putem să ne pensionăm cu toţii la 50 de ani, putem lua o asemenea decizie. Dar, atunci, vă rog să-mi spuneţi de unde luăm banii să putem plăti. Dacă ne daţi soluţia, eu sunt dispus să promovez mâine o ordonanţă de urgenţă. Dacă luăm decizii de moment, putem supravieţui o zi, două luni, un an, dar nu vom putea asigura susţinerea bugetului de pensii pe termen mediu şi lung, Vedeţi că întreaga Europă trece printr-o reformă a sistemului de pensii. Toţi sunt nevoiţi să ia măsuri de reformare a sistemului pentru ca pensiile să fie plătite pe termen scurt, mediu şi lung", a mai spus Boc.
Proiectul legii pensiilor a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor, cu 170 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi 3 abţineri, în absenţa reperezentanţilor PSD şi PNL, după o dezbatere maraton în care parlamentarii care susţin Guvernul au reuşit să îşi impună amendamentele dorite.
Dezbaterile în plenul Camerei au durat circa 10 ore, timp în care deputaţii au luat şi două pauze de consultări.
După ce au votat de trei ori asupra aceluiaşi amendament, deputaţii au adoptat varianta iniţială aprobată de Senat, potrivit căreia vârsta de pensionare va fi atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi de 65 de ani. Ei au respins astfel propunerea Comisiei de muncă, potrivit căreia vârsta de pensionare pentru femei urma să fie de 63 de ani.
Discuţiile pe tema punctului de pensie au generat de asemenea dezbateri aprinse. PSD a părăsit sala înaintea votului, cerând majorarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut lunar.
Legea sistemului unitar de pensii a trecut prin aprobare tacită de Senat, iar Camera Deputaţilor este forul decizional. După adoptare, actul normativ urmează să fie transmis preşedintelui spre promulgare.
Citește pe alephnews.ro: SUA anunță o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea lui Nicolás Maduro
Citește pe www.zf.ro: Cartierul din Bucureşti unde preţurile la apartamente au explodat cu 12.000 de euro de la o lună la alta
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Fără precedent: O companie aeriană folosită de milioane de români dă în judecată un pasager. Reprezentanţii companiei spun că ceea ce a făcut acesta este total inacceptabil
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Irinel Columbeanu reacționează după ce a aflat că Monica Gabor are un băiețel: „Nu îi voi scrie niciun mesaj, las…”
CANCAN.RO
Dr. Vlad Ciurea avertizează: Care este ELECTROCASNICUL care ne distruge creierul, fără să ne dăm seama
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe