- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Boc: Demersurile privind Legea educaţiei nu le facem pentru UDMR sau pentru altcineva
Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Gilău, judeţul Cluj, că demersurile privind adoptarea Legii educaţiei nu sunt făcute pentru UDMR sau pentru altcineva, ci pentru că actul normativ este unul care modernizează din temelii sistemul educaţional.
Boc a spus că, în ultima perioadă, s-au spus multe minciuni cu privire la această lege, iar tot felul de "neaveniţi" au vorbit despre lege fără să fi citit un text din cadrul ei.
"Demersurile privind Legea educaţiei nu le facem pentru UDMR sau pentru altcineva. Sunt demersuri legale prevăzute de Constituţie. Legea educaţiei nu este o lege specială pentru cineva din această ţară, ci este o lege care modernizează din temelii sistemul educaţional. Din nefericire, în toată această ultimă perioadă s-au spus atâtea minciuni cu privire la această lege şi tot felul de neaveniţi au vorbit despre această lege fără, din păcate, să fi citit un text din cadrul ei, încercând să creeze o atmosferă negativă în jurul legii", a spus Boc.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Preşedinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot şi pune ştampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăţi că exişti
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Alegeri prezidenţiale 2024, primul tur. Unde se pune ştampila şi cum arată buletinul de vot
Potrivit acestuia, Legea educaţiei este "una europeană şi care descentralizează educaţia", aducând lucruri noi care îi deranjează pe unii.
"Avem o versiune unitară în coaliţie, inclusiv cu UDMR, de a descentraliza şcolile. Toate aceste lucruri sunt noi şi îi deranjează pe cei care văd Legea educaţiei ca un mijloc de a le deranja apa călduţă în care trăiesc acum", a precizat Emil Boc.
Acesta a explicat că Legea educaţiei aduce, printre altele, pentru elevi, un număr redus de ore, o programă mai puţin încărcată, fundamentată pe competenţe şi nu pe reproducere de informaţii, aduce programul «Şcoală după şcoală», aduce disciplină în învăţământul universitar, prin faptul că impune clasificarea universităţilor şi ierarhizarea programelor de studii, astfel ca părinţii şi studenţii să ştie cât valorează diploma pentru cei care termină.
"Normal că asta deranjează pe foarte mulţi. Acum toată lumea este tratată în mod egal, indiferent dacă eşti la o universitate de mâna a treia sau întâia, finanţarea este la fel. Cei care acum nu au performanţă, au tot interesul să conserve situaţia existentă. S-a vorbit că afectăm autonomia universitară, că rectorii nu mai sunt aleşi de universitate, că studenţii nu mai sunt reprezentaţi în consiliile profesorale. Sunt minciuni. Legea spune bine cu privire la rectori că pot fi aleşi de toate cadrele didactice, sau poate fi numită o echipă a Senatului care să desemneze rectorul. E decizia universităţilor cum aleg rectorul. S-a spus că politizăm rectorul. Minciuni. Rectorul va fi confirmat de ministru sub aspectul îndeplinirii procedurii, nu numeşte ministrul Educaţiei rectorul. O minciună care nu are acoperire în text", a afirmat Boc.
Acesta a precizat că "sunt atât de multe minciuni încât este greu să fii pe toate fronturile să le răspunzi pe marginea acestei manipulări cu privire la Legea educaţiei".
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO