- Home
- Social
- SIBIU, (14.10.2011, 17:15)
- Szasz Jutka , Diana Stancovici ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc despre poliţişti: Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria
Premierul Emil Boc a declarat, vineri, la Sibiu, că există "foarte mulţi poliţişti corecţi, oneşti, care îşi fac datoria", dar există şi "uscături" şi "trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria" şi "nu îşi respectă statutul de oameni care trebuie să apere ordinea publică".
Urmărește
729 afișări
Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Trebuie curăţat sistemul de cei care nu îşi fac datoria. În ţara asta sunt foarte mulţi poliţişti corecţi, oneşti, foarte mulţi poliţişti care îşi fac datoria. Există însă, ca în toate părţile, uscături. Cei care nu îşi respectă statutul de oameni care trebuie să apere ordinea publică şi statutul cetăţeanului trebuie să facă pasul şi să fie trimişi în afara sistemului. În primul rând, trebuie făcută ordine şi curăţenie cu cei care sunt în afara legii şi nu protejează cetăţeanul", a declarat, într-o conferinţă de presă, Emil Boc, întrebat despre cazul sportivului omorât la Giurgiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Întrebat dacă uciderea bastchetbalistului american va afecta relaţiile României cu Statele Unite ale Americii, premierul a afirmat că autorităţile îşi vor face treaba "până la capăt".
"Autorităţile statului îşi fac datoria până la capăt, indiferent despre cine este vorba. Statul român va acţiona la fel, indiferent despre viaţa cărui cetăţean este vorba, indiferent de etnie şi naţionalitate. Siguranţa, viaţa trebuie protejate indiferent de locul sau de originea sau starea socială a celui în cauză. Nu discutăm de siguranţă publică pe alte criterii decât: viaţa este cel mai important lucru pe care îl avem pe lumea asta, autorităţile statului cu competenţe trebuie să o protejeze, să o apare şi să îi tragă la răspundere pe cei vinovaţi", a afirmat Boc.
Potrivit lui Boc, miniştrii cu atribuţii în acest caz - ministrul Administraţiei şi Internelor şi cel al Sănătăţii - au primit mandatul de a aplica ferm legea şi de a-i trage la răspundere pe toţi cei vinovaţi.
Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni, din Bucureşti, după un incident care a avut loc, sâmbătă noaptea, la Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo. Hardy Chauncey a murit la puţin timp după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale.
Concluziile preliminare ale raportului de autopsie în cazul său arată că decesul sportivului a survenit unui traumatism puternic, soldat cu hemoragie masivă şi fractură craniană.
Ionuţ Tănăsoaia, tânărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, luni, mandatul fiind emis de Tribunalul Giurgiu, sub acuzaţiile de lovituri cauzatoare de moarte, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii publice.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirmă că la Poliţia Giurgiu, "per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit", mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful Inspectoratului este "un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el".
"Este un om care nu se gândeşte la inspectorat, nu se gândeşte la colegii lui, nu se gândeşte la infracţionalitatea din Giurgiu. Se gândeşte doar strict la el şi la cum poate să plece în pensie cu o pensie mai bună", a afirmat Igaş.
Întrebat dacă există legături între clanurile din Giurgiu şi poliţişti, având în vedere că în unele fotografii din clubul unde a fost omorât sportivul american fetele unor poliţişti stăteau la masă cu interlopii, Igaş nu a negat, afirmând că "peştele de la cap se împute".
"Este o vorbă în popor: se spune că peştele de la cap de împute. Aşa este şi în cazul Inspectoratului Judeţean de la Giurgiu. În condiţiile în care conducerea nu şi-a făcut datoria, sigur că toată instituţia de sus până jos are semne de întrebare în ceea ce priveşte implicarea lor în acest caz. Cei care au fost de serviciu în acea noapte şi-au făcut datoria. Per ansamblu, însă, activitatea lasă foarte mult de dorit", a susţinut Igaş.
Şeful IJP Giurgiu, Nicolae Dobrin, a fost cercetat prealabil în acest an pentru că nu a luat măsuri de supraveghere a grupurilor care produceau conflicte stradale şi pentru degenerarea infracţionalităţii cu violenţă în judeţ, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan.
"Încă din decembrie 2010, ministrul de Interne, Traian Igaş, sesizând grave carenţe în actul managerial, a trimis Corpul de control al ministrului la IJP Giurgiu. La finalul anchetei, ministrul a aprobat declanşarea procedurilor cercetării sub aspect disciplinar a lui Nicolae Dobrin pentru 38 de fapte şi cercetarea prealabilă a 11 ofiţeri", a declarat pentru MEDIAFAX comisarul şef Christian Ciocan.
El a precizat că cele mai grave aspecte reţinute în cazul lui Nicolae Dobrin sunt "degenerarea infracţiunilor cu violenţă, creşterea faptelor contra patrimoniului şi neluarea măsurilor ce se impuneau pentru supravegherea şi depistarea grupurilor care generează conflicte stradale".
În urma verificărilor făcute de Corpul de control a fost sesizat Consiliul de disciplină al IGPR, pentru luarea în discuţie a abaterilor şefului IPJ Giurgiu.
Christian Ciocan a precizat că, după finalizarea analizei, Consiliul de disciplină a propus inspectorului general al IGPR trecerea într-o funcţie inferioară, până la nivelul de bază al gradului deţinut, de comisar şef de poliţie.
Măsura propusă de Consiliul de displină a fost aprobată de ministrul de Interne. Ulterior, şeful IPJ Giurgiu a contestat în instanţă atât decizia privind trecerea într-o funcţie inferioară, cât şi calificativul primit în 2010.
Instanţa a admis cererea lui Nicolae Dobrin de suspendare a deciziei de trecere într-o funcţie inferioară până la o soluţie definitivă a instanţei privind anularea dispoziţiei.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe