Boc îl acuză pe Ilie Sârbu că nu a pus bani deoparte pentru subvenţiile fermierilor

Premierul interimar, Emil Boc, l-a acuzat, miercuri, pe fostul ministru al Agriculturii Ilie Sârbu (PSD) că nu a pus bani deoparte pentru subvenţiile fermierilor şi a susţinut că declaraţiile liderului PSD, Mircea Geoană, privind deturnarea de fonduri în domeniu reprezintă "o minciună sfruntată".

Urmărește
14 afișări
Imaginea articolului Boc îl acuză pe Ilie Sârbu că nu a pus bani deoparte pentru subvenţiile fermierilor

Boc îl acuză pe Ilie Sârbu că nu a pus bani deoparte pentru subvenţiile fermierilor (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Fostul ministru nu a pus bani deoparte şi pentru subvenţii, banii au fost epuizaţi. În ceea ce priveşte declaraţiile lui Mircea Geoană privind deturnarea de fonduri, acestea reprezintă o dezinformare, o demagogie şi o minciună sfruntată", a spus Boc, la postul B1 TV.

Crescătorii de animale au protestat, miercuri, la Ministerul Finanţelor, la Ministerul Agriculturii şi la Palatul Cotroceni faţă de neacordarea subvenţiilor.

Miercuri seara, preşedintele Traian Băsescu le-a promis crescătorilor de animale care pichetau Palatul Cotroceni că va căuta o soluţie pentru ca o nouă tranşă din subvenţia pentru crescătorii de animale să le fie plătită acestora în decembrie, fără a preciza cuantumul sumei.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a decis să aloce o tranşă de 15 lei/cap de animal din subvenţia totală acordată de stat pentru creşterea ovinelor, începând cu 2 noiembrie. Subvenţia totală pentru ovine este de 44 lei/cap animal.

Tot din 2 noiembrie va fi plătită şi subvenţia de 200 lei/cap de animal aprobată, săptămâna trecută, de Guvern pentru crescătorii de bovine. Subvenţia totală maximă prevăzută pentru bovine este de 571 lei/cap animal.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a acuzat, miercuri, la Botoşani, pe ministrul Radu Berceanu că a deturnat către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Turismului fondurile pentru subvenţia pentru crescătorii de animale, susţinând că acesta este motivul protestului fermierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici