- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Boc: Plec de la Ministerul Educaţiei cu conştiinţa împăcată
Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la ceremonia de instalare a noului ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, că pleacă de la această instituţie cu conştiinţa împăcată, în primul rând pentru că lasă un cadou şi o moştenire pe mâini sigure, respectiv Legea educaţiei naţionale.
Boc: Plec de la Ministerul Educaţiei cu conştiinţa împăcată (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
"Este vorba de Legea educaţiei naţionale şi sunt convins că domnul Funeriu va avea disponibilitatea, expertiza şi ştiinţa de a promova împreună cu Guvernul această lege, după ce ea va fi reevaluată de Curtea Constituţională. Pentru că această lege este extrem de necesară educaţiei din România şi ea de fapt constituie pilonul modernizării educaţiei în această ţară", a spus premierul Emil Boc, care a fost ministru interimar la Educaţie.
Boc a precizat, totodată, că este convins că educaţia rămâne pe mâinile unui om cu expertiză în domeniu, care ştie atât din experienţa internă cât şi din cea internaţională ce trebuie făcut pentru educaţie, pentru ca fiecare român, fiecare familie să ştie că va putea avea acces în viitor la o grădiniţă bună, la o şcoală bună, la un liceu performant, la o facultate serioasă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
"Sunt convins că domnul Funeriu îşi va lega numele de reforma educaţiei româneşti pe baza proiectului Pactului naţional pentru educaţie, realizat sub coordonarea profesorului Miclea şi sunt convins că aceste principii vor fi la baza activităţii ministrului. Îl asigur de sprijinul şi de susţinerea mea pentru ca aceste lucruri să devină realitate, pentru că această lege a educaţiei naţionale zguduie din temelii vechile modalităţi de abordare în materie de educaţie", a mai spus premierul.
El a amintit că noua lege pune accentul pe competenţă şi mai puţin pe informaţii, pe descentralizare şi, nu în ultimul rând, pe instituirea unui nou mod de a face educaţie în România, bazat pe performanţă.
"De exemplu, în învăţământul superior dispar condiţiile de vechime pentru a ocupa o funcţie didactică, cu alte cuvinte performanţa va sta la baza educaţiei, iar ierarhizarea universităţilor va da posibilitatea părinţilor şi tinerilor să ştie pentru ce optează atunci când merg la o facultate şi să ştie când investesc bani în educaţie, bani în eficienţă", a mai spus Emil Boc.
Premierul a precizat că îi asigură pe părinţi şi pe cei care au legătură cu actul educaţional că investiţia în educaţie este cea mai sigură, "lipsită de orice grijă a falimentului".
Înainte să plece, premierul a zărit pe un perete un tablou cu Avram Iancu şi i-a spus lui Daniel Funeriu că îi lasă moştenire şi spiritul acestuia.
"Îi las moştenire şi spiritul lui Avram Iancu, să rămână în Ministerul Educaţiei. De asemenea, să nu uitaţi de sportul în programa şcolară, ca de altfel şi de sportul de masă", a spus premierul, felicitându-l din nou pe noul ministru al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Legea educaţiei a fost declarată neconstituţională în 18 noiembrie, redactarea motivării deciziei Curţii Constituţionale nefiind încă finalizată.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.