Boc: Revoluţionarii să înţeleagă că nu există alte alternative pentru indemnizaţiile lor
Revoluţionarii trebuie să înţeleagă că Guvernul nu poate dispune peste noapte resurse suplimentare nici pentru salarii şi pensii şi nici pentru indemnizaţiile de care aceştia au beneficiat până în prezent, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.
Emil Boc (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
"Revoluţionarii trebuie să înţeleagă şi ei că nu există alte alternative în acest moment", a spus şeful Executivului.
Guvernul a anunţat anterior că nu va modifica legislaţia pentru a reveni asupra deciziei de sistare a plăţii indemnizaţiilor revoluţionarilor.
"În legătură cu propunerea de politică publică de modificare a legislaţiei privind drepturile revoluţionarilor, primul-ministru Emil Boc precizează faptul că Guvernul nu va modifica legislaţia cu privire la drepturile revoluţionarilor pentru a se reveni la situaţia anterioară", se arată într-un comunicat al Guvernului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: Trump a primit sentința de „achitare necondiționată” în procesul „hush money”. Judecătorul Juan Merchan: „Funcția de Președinte e extraordinară, nu cel care ocupă funcția”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Pregătire totală: O ţară nordică vrea să construiască adăposturi antiatomice pentru „cel mai rău scenariu”
-
SUA anunţă o recompensă de 25 de milioane de dolari pentru arestarea preşedintelui din Venezuela
La sfârşitul anului trecut s-a decis ca indemnizaţiile revoluţionarilor să fie sistate la plată începând cu 2012.
În presă au fost prezentate prevederile unui protocol semnat recent de reprezentanţi ai PDL şi cei ai revoluţionarilor, prin care ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarul de stat pentru Revoluţionari George Costin se angajează să identifice soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii, fără să fie afectat bugetul alocat pe acest an.
În protocol nu se face însă referire la o intervenţie a Guvernului, ci la faptul că reprezentanţii revoluţionarilor vor prezenta grupului PDL din Camera Deputaţilor propunerile de modificare a Legii recunoştinţei, act legislativ care reglementează drepturile revoluţionarilor.
Presa a relatat astfel că democrat-liberalii s-au angajat să treacă legea prin Parlament în regim rapid.
Protocolul a fost încheiat în 20 ianuarie, de Ioan Oltean şi Mircea Toader din partea PDL, secretarul de stat pentru Problemele Revoluţionarilor George Costin, precum şi de Teodor Mărieş, Nicolae Bănuţoiu şi Victor Grigorescu, din partea organizaţiilor de revoluţionari.
Astfel, în urma discuţiilor care au avut loc în 20 ianuarie, la sediul PDL, s-a convenit că ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu şi secretarul de stat George Costin "vor identifica de îndată soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii persoanelor prevăzute la art. 4, alin. 4 din Legea 341/2004, fără a fi afectat bugetul alocat pe anul 2012".
De asemenea, în protocol s-a stabilit ca reprezentanţii revoluţionarilor şi George Costin să prezinte, luni 23 ianuarie, grupului PDL din Camera Deputaţilor propunerile de modificare şi completare a Legii 341/2004. În protocol se arată că amendamentele propuse au în vedere "îmbunătăţirea actului normativ, cu respectarea procedurilor parlamentare".
"Amendamentele admise vor fi înaintate de îndată comisiilor sesizate spre dezbaterea pe fond a legii. Raportul comisiilor va fi depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor până în data de 04.02.2012, urmând ca acesta să fie înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor şi dezbătut în şedinţele din zilele de 04-05 februarie. Votul final se va da în prima şedinţă consacrată acestei activităţi, dar nu mai târziu de 08.02.2012", se arată în protocolul semnat în 20 ianuarie.
De asemenea, părţile au convenit ca Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor să fie sesizat pentru repunerea în dezbatere în regim de urgenţă a Legii Lustraţiei. Protocoul prevede luarea în considerare a "amendamentelor depuse de Societatea Timişoara şi Asociaţia 21 Decembrie, amendamente ce vor fi susţinute de reprezentaţi ai PDL, ţinând cont de observaţiile Curţii Constituţionale".
În protocol s-a stabilit suspendarea "oricărei activităţi publice şi stradale a Asociaţiei 21 Decembrie 1989, la sediile PDL", până la realizarea celor înscrise în documentul semnat în 20 ianuarie.
Anterior semnării protocolului, Asociaţia 21 Decembrie 1989 anunţa proteste în perioada 23-27 ianuarie, între orele 11.45 şi 13.30, la sediul PDL din Aleea Modrogan. Acţiunile de protest au fost autorizate de municipalitate.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO