Boc: Schimbarea din funcţie a lui Zevedei, decizie managerială, pentru transparenţă în cazul Botiş
Premierul Emil Boc a declarat, marţi, că schimbarea Cristinei Zevedei din funcţia de director general al AMPOSDRU a fost o decizie managerială, pentru a asigura transparenţa totală în ancheta derulată în cazul fostului ministru al Muncii, Ioan Botiş.
"A fost o decizie managerială pentru a asigura transparenţa totală în ancheta făcută în cazul lui Ioan Botiş. Am luat această decizie pentru a nu exista suspiciuni, pentru a avea o anchetă transparentă", a spus premierul Emil Boc.
"Cristina Zevedei şi-a încetat mandatul în data de vineri. Decizia a fost semnată de ministrul Muncii, premierul Emil Boc. La conducerea AMPOSDRU a fost numită doamna Carmen Ionel, care a fost anterior şef de serviciu în cadrul direcţiei economice a instituţiei, care va avea un mandat de şase luni", a spus Nicolae Ivăşchescu, secretar de stat în ministerul Muncii, citat de Ziarul Financiar.
Zevedei a condus AMPOSDRU din martie 2010.
Fostul ministru al Muncii, Ioan Botiş, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au finalizat verificările la firma SC Mobil Construct SRL şi l-au informat că nu au fost constatate nereguli în relaţia cu Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa.
Ioan Botiş a citat şi un document emis de Agenţia Naţională de Integritate, care arată că din documentele solicitate şi transmise de instituţiile publice şi entităţi nu a rezultat participarea directă a lui Ioan Botiş, în calitate de ministru al Muncii, aşa cum prevede Legea conflictului de interese.
Fostul ministru a mai spus că nu a fost citat de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici nu a primit vreo notificare privind verificarea sa de această instituţie.
ANI a sesizat DNA în legătură cu situaţia lui Ioan Botiş, cerând procurorilor să-l cerceteze pe acesta pentru conflict de interese.
De asemenea, ANI preciza că şi soţia acestuia, Ligia Adina Botiş, în calitate de expert de tip A în cadrul Proiectului "Şansa la demnitate", implementat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa, respectiv în calitatea de asociat unic şi administrator al SC Mobil Construct SRL, ar putea fi cercetată pentru corupţie.
Ioan Nelu Botiş a anunţat, în 20 aprilie, că a demisionat din funcţia de ministru al Muncii, în contextul scandalului legat de angajarea soţiei sale într-un proiect european. El şi-a cerut scuze petnru situaţia creată şi a arătat că demisia sa este una de onoare. Intermatul la Ministerul Muncii a fost preluat în 22 aprilie de premierul Emil Boc.
Cu o zi înainte, Botiş anunţase că soţia sa se va retrage din funcţia de consilier în proiectul derulat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa şi că niciunul dintre ei nu a avut vreodată calitatea de fondator sau de membru al asociaţiei.
Pe lângă ANI, şi Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF) s-a autosesizat după articolele din media legate de un posibil conflict de interese în care s-ar afla Ioan Nelu Botiş.
AMPOSDRU preciza, în 19 aprilie, într-un comunicat, că proiectul "Şansa la demnitate", implementat de Asociaţia "Parteneriat Euractiv" Bistriţa şi în care este consilier soţia lui Ioan Botiş, are o valoare de 2.130.890 de lei şi că nu a fost depusă nicio cerere de rambursare. Proiectul a fost aprobat spre finanţare la 1 octombrie 2010, iar contractul de finanţare a fost semnat la 27 octombrie 2010.
Conform acordului de delegare, proiectul se află în monitorizare la organismul intermediar regional POSDRU Nord-Vest şi a primit prefinanţare la 29 noiembrie 2010.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO